29 de febr. 2012

Rialb-Sorteny

+/- 900 m
Ordino, Andorra
Xavi G, Marc.S, Imma M, Sergi, Helena , Ignasi, Gemma, Enric, Gerard i Raimon


Hem quedat amb un amic de la Seu, el Xavi G. i s'ha presentat amb sis companys més, és dimecres, tots fanàtics, és clar. Per a ells sembla foça més normal això d'escapar-se entre setmana que per nosaltres. Primera sorpresa, entre els habitants de la Cerdanya i l'Alt Urgell hem trobem coneguts.


Volta circular amb punt d'inici a l'aparcament que hi ha a l'inici de la pista que puja al refugi de Sorteny. Sortim en direcció Nord i fem uns primers metres pel bosc amb neu discontínua. No triguem a calçar-nos esquís i trobar mantell continu, bé, amb alguna clapa d'herba i continuem per la fondalada fins el refugi de Rialb, on tombem cal a l'Est. La neu està dureta, el dia és collonut i tothom especula sobre les condicions de la neu si baixem per la vall de Sorteny. Per sort sembla que tenim experts i visionaris i triem la millor opció. Pugem Fins el Turó del Forn o una punta del costat (2701 m). La pala directa cap al Sud està a punt de caramel, uns ditets de neu primavera i bona pendent ens fan disfrutar fins arribar al bosc. Fora esquís i camp a través fins gairebé el refugi de Sorteny i des d'aquí amb esquís als peus fins al punt d'inici.


Sortida molt disfrutona i molt ben acompanyats.


3 comentaris:

Carles ha dit...

Quin bon rotllo que dona la primera foto de tothom saltant! M'agrada.

Jaume J ha dit...

si que és bona, i la volta també. Bones traces!

Berta ha dit...

no sé per què, però no havia pogut veure aquesta piulada......realment molt xula la foto del cim.....ja veig que hi vau arribar amb moltes forces!!!!