5 de març 2012

Primera setmana del Curs d'Esquí de Muntanya


Bon ambient després el primer cap de setmana de pràctiques del Curs d'Esquí de muntanya del CEG.

El passat dimarts 28 de febrer vam iniciar el curs amb una xerrada, del Jaume Jubert, sobre material per a l'esquí de muntanya, on vam poder analitzar tant el material específic com el genèric.  El dijous dia 1 de març vam tenir una xerrada sobre la tecnologia de tres antenes dels ARVA a càrrec d'un representant de PIEPS i una sessió de Condició Física a càrrec del Ricard Vila, on vam repassar les nocions bàsiques de l'entrenament i els aspectes més rellevants de la condició física per a l'esquí de muntanya.

El cap de setmana hem estat a la Pleta del Prat, gaudint d'una oportuna nevada durant tot el dissabte i d'unes bones condicions el diumenge, que ens han permès pujar al Pic de la Coma del Forn 2683m.

Hem estat treballant la progressió amb els esquís, tant en tècniques d'ascens com en descens, hem fet la iniciació al coneixement del funcionament dels aparells ARVA i algunes pràctiques de recerca de víctimes, així com de cata de neu.

Aquesta setmana continuem el curs: metereologia, preparació de sortides, seguretat hivernal, tècnica alpina, etc...

La sessió del dijous dia 8 de març és oberta a tothom, treballarem l'Atenció bàsica a accidentats en esport hivernal, que farà la Yolanda Ferreres, Infermera de Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya i de Bombers de la Generalitat. Membre de Institut d'Estudis de Medicina de Muntanya (IEMM).

1 comentari:

Berta ha dit...

bon cim per començar :))