14 de març 2012

Segona setmana i cloenda del Curs d'Esquí de Muntanya

El cap de setmana 10 i 11 de març, després d'una setmana intensa hem fet la sortida de pràctiques del curs d'Esquí de Muntanya a la Val d'Aran, amb unes bones condicions de temps i neu. L'Ascensió al Tuc de la Salana i al Pedescaus han culminat les pràctiques del curs, bon ambient i entusiasme general. Pràctiques de progressió amb piolet i grampons, progressió amb els esquís a la motxilla, tècniques diverses d'autodetenció i les pràctiques generalistes de progressió en ascens i descens amb esquís.


Dimarts 6 de març va tenir lloc una xerrada de Metereologia a la muntanya a càrrec del Ramón Pasqual, meteoròleg de l'Agència Estatal de Meteorologia a Catalunya, ha estat durant molts anys professor de l'ECAM de Meteorologia de Muntanya, muntanyenc i persona activa en la difusió i publicació sobre la temàtica.

El mateix dimarts vam estar revisant els protocols d'actuació en cas d'intervenció d'un equip de rescat, amb l'ajut del Sergi Furió, membre dels GRAE.

Dijous 8 de març va tenir lloc la xerrada d'Atenció Sanitària inicial en accidents a l'entorn hivernal, que ha fet la Yolanda Ferreres, Infermera de Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya i de Bombers de la Generalitat. Instructora ERC de Suport Vital Avançat. Instructora ERC de SVB+DEA. Membre de Institut d'Estudis de Medicina de Muntanya (IEMM).


Dimarts 13 de març vam fer la cloenda del curs amb una xerrada de Mountain Wilderness, Fes traça sense deixar traça, a càrrec de l'Emili de Tomàs, muntanyenc i membre de MW Catalunya. També hem estat treballant diversos aspectes relacionats amb la seguretat i la organització i preparació de sortides, consulta de guies, mapes, obtenir informació, etc

Durant el cap de setmana de pràriques també hem fet una xerrada sobre la neu i els allaus, a càrrec del Javi Barro, muntanyenc, guia de muntanya i membre de l'ACNA.

El Joan M Clavero ens va fer una sessió d'estiraments i relaxació-recuperació, després d'una activitrat esportiva intensa.

Aquí teniu algunes fotos a Pasdeguia i el trailer de la Salana Again:

2 comentaris:

Berta ha dit...

molt bona feina! espero compartir traces amb aquesta nova fornada d'esquiadors!!!!!

Miscel·lAnna ha dit...

Berta, aquesta fornada promet...
segur que alguna traça compartiràs
una abraçada