20 de febr. 2012

Sortida de Cicle



Tuc Salana (2.463 m) i
Tuc de Hornos (2.396 m)


Val d'Aran 18 i 19 de febrer del 2012

Sortida de cicle amb éxit de participació i d'internacionalitat: 12 assistents (Amalia, Carles, Cesc, Fina, Jordi, Josep, Luís, Marcus, Núria, Paola, Roger i Yann) representant 6 nacionalitats (Alemanya, Andorra, Catalunya, Espanya, França i Itàlia)


Donat que el refugi de Colomers està fora de servei (danys colaterals de l'onada de fred siberià) ens inatal·lem al refugi Rosta i al Xalet del C.E.C. de Salardú.


Disabte, amb la millor climatologia possible i amb una gran quantitat de neu pols sortim de les bordes de Nés, a l'inici de la val d'Aiguamog i foquegem per la pista fins a la borda de la Creu on cal desviar-se cap a l'oest i remuntar la coma de Montaner per una valleta que ens porta fins a la base del cim, desde on ataquem per la carena nord-oest la característica piràmide del cim. A dalt la Vista és magnífica, fem fotos, fem una mossegada (algú treu un fogonet i cou una perola de pasta) i baixem ràpidament fent una esquiada memorable.


El diumenge les condicions han canviat totalment: un cel totalment ennuvolat ens porta a intentar, sense massa convicció, la tuca d'Hornos. Deixem els cotxes a l'incineradora que hi ha a tocar de la boca nord del túnel de Viella i remuntem la pista fins a trobar el camí del port de Viella. Després de creuar el torrent de la Fontfreda ens desviem a la dreta per seguir la coma de Montanero. Al peu del coll que ens ha de dur al cim la climatologia ha empitjorat i decidim tornar. La baixada amb neu una mica humida ja no és memorable com ahir, peró quedem contents de la sortida.


... i el vídeo del Yann:

7 comentaris:

Pep ha dit...

Que bé que us ho passeu...

Epsss, que ja m'imagino qui és el de la pasta...

Jaume J ha dit...

l'Aran envaït! i bé que el cicle funcioni, venen bones propostes. La neu, genial en les bones orientacions i felicitats per la tria de cim de dissabte, la Salana no falla mai!
bones traces!!!

Montse ha dit...

Cegesquiadors!! Bona tria amb els cims!! Diumenge, al límit sud de l'Aran, el mal temps va tardar més hores en arribar, deixant-nos el matí per encara fer uns quants viratges prou bons.

Per cert, avui m'han dit que a la planta de residus no hi va poder entrar ni sortir cap camió tot el cap de setmana... per l'allau d'esquiadors de muntanya! Jo ja els he dit que caldria habilitar un pàrquing...

Montse ha dit...

Una pregunta per tots els que vau anar a la Salana dissabte: vau observar una allau de placa de petites dimensions a la Coma Montaner? Havia caigut quan vau passar? Algú s'hi va fixar? Gràcies!

Yann ha dit...

Muy buena salida. Gracias Cesc !

Carles Perera ha dit...

Yann, Fantàstic el video !!! Quin gran dia a la Salana !

Berta ha dit...

realment fa goig veure baixar en Marcus!!! el vas enganxar!!! jajaja