27 de febr. 2012

Tuc de Cuenques (2263m) i Montpius (2274m)

Val d'Aran,
+1000m/-1300m, 6h30, S2,**
Mónica, Mertxe, Luis i Carles



Repetim un sortida ja piulada en diverses ocasions en aquest blog. És una magnífica travessa, que permet gaudir de vistes privilegiades a totes hores i cap a totes les bandes. Un regal pels ulls. Avui no passem la calor d'ahir, el vent a virat a nord i la sensació de frescor no ens abandona en tot el dia.

Sortim de la carretera nacional a l'alçada del trencall de Horno. Anem a buscar la borda de Sabater i enfilem pel camí entre avellaners que porta a la cabana de Pomaròla. A partir d'aquí, el camí es fàcil, seguir l'ample llom amunt fins trobar-te de cara el Montpius i el Cuenques a la seva esquera. Avui pujarem per l'aresta oest d'aquest darrer per fer la volta un xic diferent.

Fem el cim en travessa, buscant millor neu a la vall de Gèles, orientada a nord. Ailàs! Ens ho passem bé, alguns viratges més que dignes, però hem fet tard. La neu s'encrosta a estones. El sol ja vola alt sobre l'horitzó i aquesta nord no és prou nord. Segurament ja és hora de cercar vessants suds i transformats, qui vol crosta si pots trobar neu primavera?

Fem la brena asseguts sobre les taules vora la font de la Mair de Diu de Gèles, gaudint del sol i el dia sense pressa. Que bé s'hi està. L'aire no corre i oblidem l'hora mentres carreguem les bateries al sol. A contracor abandonem aquest lloc. Seguim per pista en pla-pujada-pla-baixada fins trobar la carretera de la bassa d'Oles, que seguirem fins a Gausac, aconseguint esquiar fins a cota 1090m. Acabem la volta passejant fins a Vielha.





Bones traces.

1 comentari:

Berta ha dit...

quina bona sortida!! fotos molt maques :)