3 de març 2008

COTIELLA 2912 m

Dissabte 1/3/08. Joan Manel, Manel i Joan.

Itinerari: trencall de la pista que puja de Barbaruens a cota 1400 m (pòster d’advertiment de perill d’allaus), collada d’Armeña 1907m, refugi Armeña 1880m, Circ d’Armeña, Colla de Cotiella 2650 m, aresta sud-est i Pic Cotiella 2912m. Descens pel mateix itinerari.

Neu: primavera tot el dia per sota del Coll de Cotiella, per sobre el coll, neu dura i a l’aresta sud-est, neu dura i roques verglassades. El primer tram es podia pujar còmodament amb esquís per les ziga zagues de la pista que surt del pàrking d’estiu, nosaltres però, per anar escalfant ens hem encigalat per un sender dret que retalla les corbes i que estava mooolt malament de neu. Desprès del final de la pista, en el flanqueig ascendent cap a la colladeta d’Armeña, hem hagut de carregar els esquís en un parell de trams. A partir de la colladeta d’Armeña (1907m) neu contínua.
Desnivell: 1570 m. Durada: ascens: 6h30 min, i descens 3h30.

A partir de la informació que teníem, que la setmana passada s’havia fet la volta al Cotiella i que estava en condicions, ens vam decidir a visitar aquest espectacular Massís calcari, el resultat: una jornada d’esquí alpinisme molt complerta. L’ascensió s’allarga si es fa d’una tirada sense fer nit al refugi. Feia un dia gris, no era fred però del coll al cim feia un ventet bastant desagradable. Des del coll de Cotiella, en comptes de flanquejar i contornejar el cim per anar a buscar la normal que puja per la cara oest, hem pujat per l’aresta sud-est. Els darrers 150 m de l’aresta fins al cim, sense ser difícils requerien precaució. Ens ha calgut posar-nos grampons en dos trams, els darrers 50 m per arribar al coll del Cotiella, i desprès els darrers 150 m de l’aresta sud-est al cim. Al descens, la neu al circ d’Armeña estava primavera, però es deixava fer bastant bé. Remuntem amb pells fins la colladeta d'Armeña, aquí s'acaba l'esquí i comença la supervivència, el tram e la colladeta fins a la pista era esquí ha estat durillo.

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bona tria! Des de l'Aneto es veia millor aquesta zona que la Val d'Aran...
bona setmana (per fi neu!)

Berta ha dit...

quin paisatge.....m'agafa de tot quan veig aquestes piades :)))
Joan Manel, estàs fort!!!!!

Gatsaule ha dit...

Ei, Bartoll supervivent, podries intentar de fer una mica més de literatura, que sembla un informe de feina !!