27 de març 2008

Alps de Berchtesgaden (II) - 21/03/2008 a 23/03/2008

Participants: Montse i Marina.

Aprofitant l'avinentesa, un curs a Munich per feina, Setmana Santa i la valuosa informació de cegesqui, ens decidim a carregar els esquís a l'avió… Les previsions de temps són dolentes però ja hem après que “el mal temps no existeix” i hem pogut gaudir de tres sortides als alps de Berchtesgaden els tres dies que teniem. L'allotjament immillorable, a l'hotel Hoher Goll amb la Gisela i en Hans (uns grans amfitrions) i on fan una carn argentina a la pedra que et fa oblidar totes les encigalades!!!


I les sortides:

21 de març de 2008, Kehltein 1837m

+/- 940m, 3h, *, F, orientació nord, a 10' de Berchtesgaden.

Les ganes no ens impedeixen sortir tot i la neu i la boira. Ens decidim pel pic més fàcil de la zona. Seguir una pista fins a dalt on hi ha una església. No hi ha opció a equivocar-se.... Però mai es pot subestimar l'atracció per les traces alienes ni la capacitat d'encigalació!! Total que acabem a 1660 m amb una canal imensa davant nostre, una pala d'uns 45º i un cartell (en alemany) que creiem que posa PERILL, no passar! Tot i així baixem dignament per la pala enmig d'un bosc amb una molt bona neu :D

22 de març de 2008, "Kleine Reibn", Schneibstein 2275m
+1350m (700m si es pren un remuntador) / -1650m; 7-8h; **/***, S2-S3, PD.

Nosaltres ens decidim per l'opció del remuntador ja que no hi havia prou neu a cotes baixes (15 €). No fem la volta circular clàssica perquè tothom es decantava per tornar pel mateix lloc i ens van advertir que la neu no estava massa bé. O sigui que que millor que fer cas als autòctons! La baixada va ser esplèndida excepte algun tros curt on la neu estava glaçada.

23 de març de 2008, Purtschellerhaus 1692m
+/- 480m; 2-3h; *, S1-S2, F; orientació N - NO; a 15' de Berchtesgaden.
Itinerari: Enzianhütte 1210m (carretera panoràmica de peatge Rossfeldstrasse, 6€/cotxe) - Eckeralm - Purtchellerhaus 1692m.

A primera hora del matí no ens deixen passar amb el cotxe perquè havia nevat molt la nit anterior i en poques hores surt el nostre avió. Tot i així gaudim d'una última baixada per neu nova....uala uala!!!

3 comentaris:

Berta ha dit...

vau aprofitar molt bé el viatget......tot i la climatologia adversa :)))

Jaume J ha dit...

...Hoher Goll... no podia ser d'una altra manera que amb aquest nom l'hotel no fos especial (el Hoher Goll és un pic de la zona que ens va quedar pendent i pel qual hi tornaria!) Tots els viatges de feina fossin com aquest!

Xavier M ha dit...

Doncs molt bé.
Quan varem pujar el Schneibstein aquest gener em vaig quedar amb les ganes de baixar la seva cara nord. Vosaltres no vareu poder completar la travessa però almenys aquest descens ja el teniu fet. Espero que trobessiu bona neu.

En quant al Hoher Goll, sempre que fullejo la guia de Berchtesdagen després del viatge no puc deixar d'entretenir-me amb la ressenya d'aquest cim, dels més importants de la vall i exigent. Com comenta en Jaume és un objectiu que està pendent. Ganes de tornar-hi no falten.