25 de des. 2016

Pic de Bastiments i Pic de la Dona en circuit

Divendres, 23 desembre 2017

Pic de Bastiments (2.881m) i Pic de la Dona (2.704m)


Aparcament inferior de Vallter (2.000m)-Coll de la Marrana (2.533m)-Bastiments (2.881m)-Coma de Bacivers (2.360m)-Pic de la Dona (2.704m)-Vallter estació (2.170m)
+/- 1.200m 5h ** S3


Aprofitant el primer dia vacances i la petita nevada de dilluns i dimarts acompanyada de vent de llevant fem una escapada a Vallter. 
Fem l'ascensió clàssica al Pic de Bastiments, pel coll de la Marrana, seguint una bona traça. Un cop al cim esquiem la pala nord en unes condicions molt bones amb neu pols fins a la cometa de l'Estany de Bacivers i seguim una única traça que s'escola pel corredor de l'esquerra en direcció a la coma principal de Bacivers fins a la cota 2.360m. En aquest punt posem de nou les pells i remuntem obrint traça pel torrent que guanya la carena del pla d'Ombriaga i el Pic de la Dona. La vall de Bacivers i especialment el seu vessant W presenta acumulacions importants de neu pel vent de llevant que ha bufat aquests últims dies. El Pic de la Dona ventat no permet un descens clar cap a la portella de Mentet i fem el descens baixant directament cap al  S inicialment i SW després fins al remuntador de l'estació, pel Clot de la Xemeneia. 
Arrodonim la volta pujant el remuntador (amb el permís del personal, molt amable) i retornant al aparcament per la pista del Xalet.
Volta clàssica (que nosaltres dos no haviem fet mai)  que hem trobat en unes condicions molt bones de neu. La solitud avui a Bacivers era total. 

 

Bon Nadal i Bones Traces!
Jordi L. i Ferran M.

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bona Jordi, la piulada m'ha inspirat el Sant Bastiments d'avui, o era Sant Esteve?
Merci!

miscel·lAnna ha dit...

Com està tota aquesta zona de Vallter!!
Felicitats per la sortida,... i la neu!!!

Berta ha dit...

uaaaaaaauuuuu!!!!! no t'havia llegit!!!!! brutaaaal,m vau enganxar un bon dia!!!!