14 de des. 2016

A propòsit del Tossal de Lladres

Tossal del Pas dels Lladres 2665m F-S2  27 de novembre del 2016
 
Darrer cap de setmana de novembre, ha nevat al Pirineu Oriental, fet que no és una novetat en aquesta època. I no ha fet vent, fet que si és una novetat quan neva al Pirineu Oriental... Així que ens decidim a iniciar la temporada d'esquí de muntanya i aprofitem la bona innivació de la zona nord del Puigmal. 

Deixem el cotxe a l'aparcament de la cota 1830m de l'estació d'esquí del Puigmal (que està tancada) i ens enfilem per les pistes reivindicant la muntanya verge (encara que aquí el tancament comença a semblar definitiu).

Bàsicament fem un recorregut per pistes fins a la carena del Duraneu (teleesquí fins el cim) i continuem fins el Tossal del pas dels Lladres a 2660m. Una boira instal.lada entre nosaltres i el Puigmal ens fa la guitza i decidim baixar, tot aprofitant la neu pols.

I baixant t'adones que, ironies de la vida, l'estació del Puigmal podria haver obert aquell cap de setmana, tal com va fer la Molina, amb el cartell de "Tot Obert". Però no, la fallida econòmica que arrossega fa visos d'abandonament de l'estació.

A l'altre extrem del Pirineu Català, a la vall Fosca una no nata estació d'esquí, que ha deixat unes andròmines col.locades al mig de la vall de Filià, també podria haver penjat el cartell de tot obert, però no podrà ser...

A Baquèira cada vegada més s'estreny el passadís lliure a la zona de l'Orri cap al circ del Baciver i Marimanha i no han tingut cap mania en plantejar ampliar l'estació des de la Bonaigua dins del mateix Parc Nacional de Sant Maurici.


Algunes reflexions ràpides, no es pot créixer il.limitadament, les actuacions a l'Alta muntanya s'han de fer amb cura i han de ser sostenibles, també econòmicament, la muntanya és per a tothom, també per als que fem esquí de muntanya i no si val dir que ja no es pot passar perquè hi ha una pista d'esquí i és perillós.

Koki, Agus, Berta, Ricard i el Pastoret

Bones Traces !!

2 comentaris:

miscel·lAnna ha dit...

Bona estrena de temporada!!!

Agus ha dit...

Puja i baixa dels que ens agraden per iniciar la temporada!