29 de febr. 2016

Pic de la Pelada 2370m (sortida de cicle del CEG)

Escric traces efímeres amb missatges incomplerts,
en acabat, que cadascú llegeixi la seva història
i que el vent se les endugui al diccionari amagat del bosc.




Pic de la Pelada 2370m (Conflent) F/S2-S3

La teníem programada i ja havíem reservat el refugi dels estanyols amb temps, només mancava una mica (molta) de neu i vet aquí que un temporal de Llevant ha decidit regalar-nos 70cm de neu nova. Després d'aquesta ofrena no podíem contrariar els deus i calia pujar al cim.

Dissabte 27 de febrer: La nit de divendres ha caigut una forta nevada que ha deixat la zona amb gruixos considerables. Amb algunes dificultats però sense cadenes arribem a Real, on aparquem els cotxes per emprendre el camí del refugi. Portem tot el necessari per una sortida d'aquestes característiques: Carn comprada a La Cabanassa, Pa de Bourg-Madame, Paté de campanya, assortiment de formatges, vi de diverses DO, iogurts de la Cerdanya i un etc que us estalvio...

Travessem el poble ja amb les motxilles plenes i prenem el camí i la pista que puja al coll de Sansa 1765m, des d'aquí es continua la pista que va girant en direcció Nord fins a prop dels Estanyols, punt on hi ha el refugi.

Deixem els estris i confirmem que el temps és prou estable com per intentar el cim, així que amb les motxilles lleugeres ens dirigim cap al fons de la vall, seguint l'itinerari de la ruta Piulada el 2013.

Seguim la pista que ens porta a la coma de Pontells, quan gira en direcció sud es mor a una altitud aprox de 1850m i ens deixa just sota la canal que baixa del coll de Passeduc, pugem per la canal que és ampla i fàcil fins a la bora del coll, per atacar directament les darreres pales del cim.


El descens del primer tram el fem rascant una mica els esquís, neu nova sense base, un cop entrem a la zona d'arbres ja gaudim de neu pols i fonda fins baix.

Diumenge 28 de febrer: Ha estat nevant gairebé tota la nit i encara ho fa feblement. Dediquem el matí a seguir la ruta del Tour del Capcir, seguint la vall de Pontells en direcció al Roc Negre. Passem pel Pla de Grill on hi ha una cabana lliure que aprofitem per visitar i comprovar que és útil per a futures rutes (estufa de llenya, tarima de fusta per dormir, taula...) Als 2100m decidim donar mitja volta, continua nevant, terreny massa pla i algun que altre soroll d'assentament de la neu sospitós.



El refugi dels Estanyols és apte per 12 persones, hi ha lliteres amb matalassos, estufa de llenya, cuina de gas i sala amb taules i bancs. Per accedir al refugi cal reservar: Casa del Capcir - Alt Conflent
La Quillana 66210 La Llaguna. Tel:04 68 04 49 86
Contact@capcir-pyrenees.com

Elena, Josep, Rafa, Mercè, Manel, Francesc, Lluís, Carles, Andrea, Lucia i Ricard

Bones traces !!

8 comentaris:

Jaume J ha dit...

Temps de cabanes i llar de foc, hivern encara... ganes de Capcir, de bosc, de neu pols... que duri!

miscel·lAnna ha dit...

Bona!!
Una bona i abundant nevada a temps va salvar una bona sortida
Enhorabona a tots !!

Pep ha dit...

Felcitats companys, que bona pinta que té la sortida!
Els déus han estat providencials...
Ja m'imagino la festa gastronòmica al refugi ;-)

Berta ha dit...

quines fotos més xules....i quin gruix de neu! veient la foto del bosc....hi va haver encigalada??? quin sant sopar!!!

Jaume J ha dit...

...i country pel backcountry!!! Bon vídeo, fa venir ganes!

Unknown ha dit...

Gràcies per la piulada i pel video Ricard!
Una sortida mooolt completa: neu, bon menjar, bona companyia...

Berta ha dit...

ara amb el vídeo....diria que jo també vaig ser-hi! quina esquiada més divertida!!!
el vi en ampolles de plàstic??? hahahahahaha....

Mercè B. ha dit...

Divertidíssima, boníssima /nyam! quin megasopar!) i preciosa sortida! Gràcies per la piulada i per la fantàstica cuina, i als Deus per la meravellosa llevantada que ens va permetre el que havia estat impossible tot l'hivern: pujar al refugi amb esquí i disfrutar d'un paisatge de somni!