18 de febr. 2016

Pic de Ginevre, Pic de la Mina i Circular pels Pics de Font Negre 12 - 14 de Febrer de 2016

Després d'una setmana de meteo complicada a la Val d'Aran, i amb previsió de fortes nevades, vent, aigua, amb un nivell de risc d'allaus de 3 a la zona de l'Aran es decideix suspendre la sortida de cicle per precaució. Hagués estat maco l'intent de sortida amb cinc grups independents que coincidíem la nit de dissabte al refugi de Colomers. Un altre any serà!

A darrera hora decidim sortir part del nostre grup i mantenir la sortida de Cicle ben viva! Per precaució, decidim canviar de zona i anar cap a la Cerdanya i creuar cap a França on sembla que la setmana ha estat mes tranquil·litat i podem trobar finestres de bon temps.

Divendres 12 de Febrer: Pic de Ginevre des de Puyvalador 2382m +/-680m; F, *, S1

Ariadna M, Nadja G, Elena A, Joan R, Berta A, Rafa R, Carles P, Miriam M, Ricard M, Visi R i Agus G

Arribem a l'estació de Puyvalador cap a les 10am i el temps encara estava complicat, plovent per sobre de la cota 1.800m. Aprofitem per fer un atre café i esperar l'arribada del grup que havia dormit la nit de dijous al Refu de la Molina.




Cap a les 11am, tal i com marcaven les previsions, la cota de neu baixa, cosa que fa que nevi durant 20 ,minuts abans de parar i obrir el temps per donar pas a la finestra del divendres.

No perdem ni un minut i fem una pujada pel costat de les pistes. A mitja pujada ja es torna a tapar i amb neu arribem al cim.

La neu està prou bé i ens permet fer una esquiada maca fins a cota 1.900, lloc on la pluja ha humitejat molt la neu i ja ens costa avançar.





Dissabte 13 de Febrer: Pic de la Mina des del parking de la Vignole 2.683+/-800m; F, *, S1

Lucia B, Berta A, Carles P, Miriam M, Ricard M, Visi R i Agus G



Segon dia per provar sort i el temps diu que un altre cop sortirà sol a les 11am després d'haver plogut fins a cota 2.500m. 

A primera hora ens anem al pàrquing del Pedrons però quan estem a punt de calçar, 10:30h, ens cau una pluja forta que ens fa decidir per baixar i intentar fer el Pic de la Mina que serà mes esquiable (també ens ho diuen uns nois que han girat cua en el seu intent del Pedrons).

Sortim des del parking de la Vignole a les 11:30 am i igual que el dia d'abans, amb tranquil·litat guanyem alçada pel costat de les pistes.


A la baixada la neu no està molt esquiable així ja baixem per les pistes gaudint d'un bon sol!



Diumenge 14 de Febrer: Ruta circular dels Pics de Font negre per la Vall del riu Baladrar i baixant per la Vall de Vinyoles 2.700 +/-900m; PD, ***, S2-S3

Lucia B, Berta A, Visi R i Agus G

Tercer dia de temps insegur, on per la nit ha nevat, es preveu finestra de dia perquè entri un altre front a partir de migdia.

Seguint les recomanació d'en Jaume J. i aprofitant un track de l'Anna M. de la zona (moltes gràcies a tots dos), matinem lo suficient per estar a pujant la vall del riu Baladrar a les 9:30h.
Poc a poc el vent va afluixant i gaudim d'un dia excepcional.



A les 13h ja estem al peu de la canal que ens porta fins a la carena dels Pics de la Font negre. El pendent és elevat (35º) i carreguem esquís sense haver de posar grampons donat la quantitat de neu que hi havia.


Vistes espectaculars una cop a dalt però que no podem fer el Pic de la Font Negre perquè el front es veu que ens estar entrant i decidim fer-nos foto i baixar ràpidament.


El descens el fem encarats a la Vall de Vinyoles gaudint d'una bona baixada.



Un cop a la zona de l'estació de Porté, flanquegem fins a trobar el el barranc de l'Estorredor, lloc on carreguem esquís i per la carretera arribem al pàrquing de la vall de Baladrar.

Cap de setmana complicat però que ens ha deixat gaudir de la neu!!!

Bones traces !!

Agus

3 comentaris:

Berta ha dit...

Bon resum de tres dies de meteo incerta!!! Ganes de tornar-hi!!!!

miscel·lAnna ha dit...

Per la incertesa de la meteo us heu sortit molt be. Enhorabona a tot@s

Unknown ha dit...

Bon temps i bona neu! Gràcies per la piulada Agus!