22 de gen. 2016

Tuc de Salana (2485m)

Val d'Aran, 21 de gener de 2016
+/-1035m, S3, **, 3h30


La nevada de la nit de dilluns a dimarts va deixar un parell de pams a la muntanya. Ahir dimecres i avui dijous han estat dos dies per fer campana a estudi i esquiar amb unes condicions de neu óptimes. Com que hem estat bons minyons i hem fitxat cada dia a la feina, ens escapem avui al vespre, no vagi a ser que les coses es torcin i no l'hagem pogut tastar. A més, dissabte és lluna plena i fa una claror important ja.

Anem sobre segur i triem la Salana per Coma Montaner, lloc conegut, traça oberta, pocs rocs, vaja, aposta segura. Ja l'hem fet molts cops, moltes vegades amb més quantitat de neu, però poques amb la qualitat de la neu que avui hem trobat. Obages amb neu pols, gebre en superfície i base endurida. Només per un moment -en treure el cap al vessant O- hem trobat alguna mica de neu ja encrostada. Darrer tram ventat en proximitat de l'aresta NO, res que no sigui habitual. El descens pel mateix itinerari, saltant a la cara N desde mitja alçada de l'aresta NO. No poques traces ja dels darrers 2 dies.

Les fotos de la pujada tenen molt gra, estan fetes a pols, sense tripode, i amb ISO6400, no es pot demanar més . Al cim hem pogut treure el tripode i baixar a ISO400, però feia una mica de brisa i no han quedat nítides del tot. L'ambient però queda prou ben reflexat.

 



Bones traces nocturnes.
Carles i Montse

7 comentaris:

Carles ha dit...

Fantàstica sortida i quines fotos!

Ricard Martínez ha dit...

Mooolt bé; això de sortir de nit comença a tenir adeptes !!

Ricard Egiburu ha dit...

Caram, quina sort aixo de que us caigui la neu a costat de casa!!!

Pep ha dit...

Què dir, moments inoblidables que pocs saben gaudir!

Pep ha dit...

Què dir, moments inoblidables que pocs saben gaudir!

Andrea o zenéize ha dit...

que bonic i que romantic!

Berta ha dit...

que boniques que han quedat les fotos!!!! gràcies per compartir-ho.....m'encanta!!!!!!