21 de febr. 2009

Ascensió al Montmalús (2.781 m) amb esquís - 21/02/2009


Després de les grans nevades de la setmana anterior, avui Andorra estava molt esquiable. En realitat, per a aquesta setmana teníem altres projectes més difícils però la gran quantitat de neu caiguda a la muntanya ens ha fet ser prudents i fer aquesta ascensió més fàcil per esperar que el gruix de neu nova s'assenti i ens permeti fer les ascensions amb menys risc d'allaus.
El Montmalús és una ascensió relativament fàcil, ja que comença molt amunt, a l'estació d'esquí del Grau Roig. Hem sortit de casa a les sis del matí i des del Grau Roig, ja una mica tard, hem iniciat l'ascensió. Hem procurat evitar les pistes pujant pel bosc bona part del camí fins que ja hem deixat les pistes enrere. Ens hem aturat a esmorzar al peu de la pala final que porta al coll de Montmalús. El dia era molt bo, encara que bufava un aire gelat, especialment a les parts altes de la muntanya. Després d'esmorzar hem superat la pala i hem arribat al coll. Normalment cal deixar els esquís al coll i fer la carena final caminant però avui hi havia força neu i hem pogut pujar fins al cim amb els esquís als peus; hi havia algun tram força dret però hem arribat al cim sense problemes.
Després de fer les fotos del cim, avui una mica singulars perquè els dos joans s'havien disfressat amb perruques aprofitant que és las festa de Carnestoltes, hem decidit allargar una mica la jornada. Com que l'ascensió fins aquí són només 700 m de desnivell, hem decidit fer una incursió per l'altra vessant de la muntanya i baixar fins al refugi Montmalús, un petit refugi lliure situat al costat del llac del mateix nom. La baixada ha estat curta però molt maca, ja que la neu estava força esquiable. Allà hem menjat una mica i, després de tornar a posar les pells, hem remuntat els gairebé 300 metres de desnivell que havíem baixat des del coll i ja hem baixat al Grau Roig aprofitant en la part final les pistes d'esquí. La neu, magnífica.
Podeu veure un àlbum amb la selecció de les millors fotos de la sortida clicant aquí.
També teniu aquí un petit vídeo de la sortida:

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Aquests de les perruques ben bé semblen les Supremes del Montmalús...
Una curiositat: el post l'has "teclejat" aquí o l'has "redirigit des del teu blog?
Gràcies i que continui l'hivern!

Blog de Muntanya ha dit...

El post l'he teclejat aquí. He fet alguna variació utilitzant l'opció d'edició html.
Com que era la primera vegada que postejava aquí, he comès alguna errada com no posar títol (suposo que me l'has posat tu) i he hagut de repetir el post perquè la primera vegada l'he perdut (no sé com) i no l'he pogut recuperar. També he posat l'etiqueta d'Andorra però no la de Pirineus ni la de les estrelles (he intentat posar una estrella però no ho he aconseguit).
Bé, espero que a partir d'ara aniré posant posts de les activitats d'esquí de muntanya.