15 de febr. 2009

Piulada del Divendres 13... Cap del Verd 2288m, pel Torrent Fosc

Berta i Jaume
En Bernat ens dóna un dia de festa i l'aprofitem d'allò més! Prenem de referència la sortida de la Marina de fa uns dies i una variant temptadorament descrita en un bloc amic que ens recomana la neu pols del Torrent Fosc...
+/-1000m; 3-4h ascens, 1h descens; Dificultat F, **, S2-S3; orientació E-NE; track GPS wikiloc; sol i bandes de núvols, amb vent del N que va afluixant en caure la tarda; sota zero tot el dia.
Des de Gósol cal prendre la pista de Santa Margarida, i de seguida ja ens podem posar els esquís. Creuem uns prats sota l'ermita i després ja no deixem la pista fins al Torrent Fosc a uns 1750m. Hi ha molta neu i de la bona en el torrent! Ens decidim a pujar-hi i no és fins la part de dalt que hi ha més pendent i cal vigilar la cosa... hi ha moltes capes de neu i alguna placa antiga que evitem a resguard dels pins. 

D'aquí al cim és un tram ben planer que fem amb llum de tarda preciosa (ens hi hem posat a les 12!).

Pel descens no dubtem a tirar-nos pel torrent. De fet ens engresquem més del compte i volem baixar-lo tot (si cal ja remuntarem, ens diem...). És una baixada molt divertida per un barranc prou ample com per no patir i amb la vegetació i les roques cobertes de neu per anar fent slalom... fins que a uns 1450m, just quan el torrent és més que fosc i passa a dir-se Forcat, els matolls ens impedeixen continuar ni escapar-nos lateralment. Pells i amunt. A uns 1600m, a l'E, s'intueix un camí forestal (surt al mapa) i el prenem veient que ens porta a la Borda del Tinent i als prats de Torrentsenta des d'on només cal remuntar uns metres fins al cotxe, amb les darreres llums sobre el Pedraforca. Dormim a Gósol. Dissabte més!
 
Bones traces!

2 comentaris:

edunz ha dit...

hola parella,
a tenir en compte també el descens directa des del Cap de l'Urdet per les torrenteres que menen a la pista de la Borda del Tinent... es veia prou interessant, qui sap, per una propera visita!

Jaume J ha dit...

Si, tens rao que hi ha més possibilitats, m'ho apunto (carregar el frontal i ganyips sobrers que alguna de les baixades són d'aquelles que cal girar cua...)