25 de gen. 2006

SKITOURROUTENBESCHREIBUNG - Piada Pic del Port de Siguer 2637m - 22/01/2006)

Enviat per Kristin E.

Vall de Rialb, Estany Blau i Pic del Port de Siguer (2637m)
participants: Imma, Ricard, Peter, Manel i Kristin
Surtim de Bcn dissabte vespre per anar a Andorra. Sopem i dormim al'Alberg de Sispony-bon servei per pocs diners, ja sabem on retirarse quan toca ;).

El diumenge al matí, agafem la CG3 passant per LaMassana on haviem quedat amb l'Imma. Ens agrupem, passem per el Serrat i seguim fins el parquing del Pont de Rialb on deixem les cotxes i ens calcem els esquís. Sobre les 9 iniciem la pujadatravessant uns petits bosques i seguim amb pendent suau pel Vall deRialb. Deixem enrera el Refugi i seguim el cami amb el Pic de FontBlanca davant nostre. Aviat girem cap a la dreta i de seguida guanyem alçaria, la neu gelada obligue a posarse les ganivetes. Arribem al Port de Siguer i disfrutem de una preciosa vista cap a França, a l'Estany Blau i el Pic de Thoumasset. Curta baixada, i travessem el llac per la seva esquerra.

Fem un intent de pujar per la cresta NO, però ... ni amb crampons! Ens tornem enrera. Aixi doncs, baixada al llac, tornem a posar les pells i nova remuntada des del altre banda. Deixem els esquís i fem els últims metres amb grampons fins un dels cims veins del objectiu inicial. Ens fem les fotos. La vista és espectacular, panoràmica total, i tot sense vent i nuvols + a més ...all part of the service! Treiem pells i iniciem el descens fins a les cotxes ... quina baixaaada!

L'estat del trànsit al Principat va posar a proba la paciencia però després de moltes hores i pocs kilometres ens parem a descansar i a menjar, l'Imma es queda, i nosaltres tornem a Bcn, on arribem abans de mitjanit!