16 de gen. 2006

Piada Vallter-Mentet "ni t'imagines 2005" que es fa al 2006 14 i 15/01/2006

Enviat per Manel C.

Sortida del Cicle d'Esquiadors de Muntanya del Club Excursionista de Gràcia

Excel.lent àpat a la Gite d’ Etape La Girada a Mentet, molt recomanable!!!!!( algú pot redactar la piada i l’itinerari del sopar .....? )

També varem fer esqui de muntanya. Teniu l' itinerari resum més avall.

Important: Hem d’ anar prenent l’ hàbit de portar una ampolla de vi a totes les travesses, el vi amplifica la nostra percepció, ens integra amb el Tot, som amb la neu, pensaments i realitat esdevenen el mateix, i en definitival’ esqui deixa de tenir secrets .......

Aquest cap de setmana hem tornat a repetir aquesta fantàstica travessa d'esqui de muntanya, que cada any que passa té més participants, en una deseves múltiples variants. Hem estat 19 els participants, tot i que en un principi hem arribat als 24 inscrits. Altes i baixes durant tota la setmana, alguns s’ han hagut de retirar dissabte per problemes diversos, i altres finalment no els ha estat possible venir. S’ ha hagut de gestionar el transport fins a l’ extrem de retornar algú sense el seu cotxe un dia abans. Ha estat complicat des d’ un principi trobar lloc on dormir, s’ ha trucat per telèfon un munt de vegades, algunes gites eren “fermeés”, altres no tenien lloc per tothom, la dificultat del idioma afegida, els contestadors telefònics, .....però ha valgut molt la pena.

Un sopar excel.lent, xemeneia, chill out, birres, dutxa, etc.....i bona companyia.

Tot i que la previsió de meteo no era massa bona al meteocat, meteofrance no ens ha fallat, hem tingut un cap de setmana força bo. Destacar que hem fet els descens des d`el Pic de la Dona, i ens hem hagut de descalçar els esquis una mica abans d’ arribar a Mentet per no ratllar les soles, en altres edicions hem arribat fins al poble amb esquis calçats. Teniu l’ itinerarimés avall. La meteo ens ha permet tornar diumenge a Vallter carenant des d' el Coll de Mentet – 45 minuts amb esquis carregats a l’ esquena - on ens hem calçat els esquis. Ens hem endinsat en el bosc amb un recorregut preciós, i foquejant pels plans hem gaudit dels incomparables "landscapes" del macis de Canigó aesquerra i Pic de la Dona, Bastiments, Portella de Mentet, etc a la dreta arribant al Roc Colom (2510m) i continuant fins a la Portella de Mentet on hem iniciat el curt descens amb neu costra - segons el Jaume "no hi ha neubona o dolenta, només bons o dolents esquiadors", sense comentaris meus...... - fins Vallter2000.

Ha estat una "chorizada" que ens ha imprès ala retina i al subconscient l' immensitat blanca que ens animarà arepetir-ho en altres edicions i a continuar “tatoo-ant” la neu amb les nostres traces.

Bones Traces,

Manel

PARTICIPANTS: (només dissabte: Ricard M., Àlex M. i Lorena R.), Sónia, Amic Sónia, Laura, Carles, Sergi X., Eli R., Gema M., Santi A., Marina G., Laia S., Núria B., Mateu P., Marta C., Ferran A., Roger Ll., Robert D., Berta A., Jaume J. i Manel C.

ITINERARI:

DISSABTE: Vallter - Bassibés - Mentet
+1.000 / -1.700m ; +3-4h ascens / 2-3h descens F; ***; S2-S3 (si es vol, hi ha trams de S4 en la cara NE del Bassibés i en tubs del Pic de la Dona) GPS wikiloc
Vallter 2.200 - Coll de la Geganta 2.607- Estany de Bassibés - Pic de Prats de Bassibés 2.845 - Pla de Mourens - Serra Gallinera 2.670 (Pic de la Dona) - Ref. Alemany 1.968 - Mentet 1.560.DIUMENGE: Mentet - Roc Colom - Vallter
+1.100 / -400; 4-5h ascens / 2h descens F; **; S2, GPS wikiloc

Mentet - Coll de Mentet 1.761 - Carena de Pla Segalar 2.231 - Cim dePomerola 2.456 - Salt dels Cans 2.381 - Roc Colom 2.510 - Pla de Coma Ermada- Portella de Morens 2.381 (Portella de Mentet) - Vallter 2.200.