15 de març 2004

Piada Serrera 2913m - 13 i 14/03/2004

Berta, Cinta i Jaume

Desnivell: +200m (dissabte), +950m/-1.150m
4h pujada, 1 descens
En pocs minuts retrobaré la comoditat del matalàs i enrera quedarà la fredó i duresa de les lliteres de ferro de la Borda de Sorteny!

A darrera hora del dissabte, ni la pluja ni l'esgotament de la Visa ens van desanimar a pujar cap a Sorteny. Ja al parking, el termòmetre del cotxe marcava 2º i, satisfets, vàrem comprovar com tota l'aigua de la vall, era neu a partir dels 1.800m.

Diumenge, a quarts de 7, la Berta ens ha despertat avisant-nos que el cel era clar, i sense fer soroll (per l'hora, perque al refugi no hi havia ningú més...) ens hem llevat i amunt!

... i ja sabeu que es sent obrint traça després de la nevada! Hem travessat embadalits els prats i bosc nevat cap a l'E. Al punt on es tanca la vall, ens hem decantat cap a l'esquerra primer(el barranc de la dreta és més dret i millor pel descens) per anar a sortir altre cop cap a l'est en un prat on hi ha una cabana (4 places). Des d'aquí l'itinerari ja és evident i es va redreçant i decantant cap al nord, fins a un punt al sud de la coneguda pala de la Serrera.

Els 20cm de neu nova en aquesta alçada, les purgues que es veien, sobretot al vesant nord de l'Estanyó, i el sol que ja és de primavera, ens han recomenat parar compte, però abans de migdia hem arribat al cim, i del descens... no tinc paraules per explicar-vos que bona que estava la neu i com hem gaudit!!!!
Bones traces i bona setmana!!!