24 de des. 2018

Pic del Pinetó 2648m


Pic del Pinetó 2648m F/S2 #8cims 23 de desembre del 2018

L'estiu i la tardor han estat tan humides que ha fet créixer l'herba de l'alta muntanya fins a límits mai vistos, l'herba als prats d'alçada arriba a tapar la neu acumulada, de manera que sembla que no hagi nevat, mireu mireu les fotos...



Sortim de les Planes de Son carregant esquís a la motxilla per la pista-camí que puja sense dificultats cap al refugi del Pla de la Font, a la cota 1835m calcem els esquís i tenim neu contínua fins el cim, encara que no ho sembli.


Fem la ruta que puja gairebé fins el refugi del Pla de la Font per desviar-nos a l'alçada del refugi cap a l'oest, seguint el camí marcat i, segurament, les traces. Arribats a la Plana d'Aires a 2200m veiem que la pala que puja la Serra de Pago té poca neu, però encara es pot foquejar seguint les línies de neu assentada, aptes per pujar però no per baixar.



Superat aquest pendent ja trobem novament neu contínua fins a la bora del cim, el darrer tram el fem a peu.


El descens el fem pel mateix itinerari fins a la Plana d'Aires, on es tirem cap al nord est seguint el bosc, mantenint aquesta direcció sense entrar a la canal de l'esquerra del tot. A la cota 2000 el bosc es divideix per una canal a la dreta i una altra a l'esquerra, millor seguir per l'esquerra, més obert i esquiable còmodament.

Un cim molt recomanable, tant per la Vall de Cabanes com per aquesta, gràcies al Carles Lluch per la proposta al repte 8 cims.

nota: els bolets ja no hi eren...

Hi hem estat l'Eli C, Josep B i Ricard M

Bones Traces i bon repte 8 cims.

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

bravo per l'atreviment i creure que seria prou esquiable, porta oberta al Pinetó...
bon Nadal!

Berta ha dit...

Aquest s'ha de fer...sí o sí! Enhorabona als tres.....ja en teniu un!Bones foquejades a tothom!

Eli ha dit...

Potser caldria incrementar la dificultat de navegació: trobar la neu sota l'herba no va ser fàcil.
Cim molt bonic amb fantàstiques vistes a la zona del Sant Maurici i els seus cims.
Gran dia ;-))

Marta Calero ha dit...

Enhorabona als 3!!!