18 de nov. 2018

biciesquí a la Vall de Manyanet, 17/11/2018

Port de Filià 2400m i Serrat de Pleta Pelada 2546m


A recer de la llevantada i fugint dels homes i dones de poca fe arribem al poble de Manyanet, amb colors de tardor i ni rastre de l'hivern. Estem sols, amb la sensació de que el mon s'ha aturat i els núvols negres que venen del sud presagien l'apocalipsi... som bojos? hi haurà prou neu més amunt? si, som malats de neu i capficats amb les nostres coses lliguem els esquís i trastos com podem a les bicis, sort que no ens veu ningú!





La idea original era allargar la pedalada fins el final del camí, sota els estanys de Llevata, però una clariana quan érem a 2000m ens ha mostrat les pales i barrancs que baixen de Filià molt ben innivats (orientació oest). Doncs als esquís!

La pujada ha estat un regal, amb els núvols i boires fugint de nosaltres i un mantell blanc continu que es deixava pujar i ja ens feia veure que xalaríem en el descens.

Dalt del port hi ha tota la ferralla nova i mai estrenada de la no-estació. Nosaltres girem a l'esquerra (N) i prenem la carena que en porta al cim. A la nostra esquena, el Pic de Llena és un reclam per una propera pedalada-esquiada, i des del cim veiem tots els clàssics de Boí i el Paiasso.

La baixada ha estat ràpida i fàcil, i ja a las bicis ens ha atrapat una boira densa i fosca que només les bicis podien trencar...

Més que contents i amb totes les joguines altra cop al cotxe, anem a Buira a dinar (potser ens hem passat de pecar avui!)

Itinerari:

- en bicicleta: Manyanet 1494m - Clot del Vedat 2000m (7+7km, +/-550m, pista en bon estat però amb rampes ben fortes)

- amb esquís: Clot del Vedat 2000m -Riu de Manyanet 1950m - barranc de Pleta Pelada - Port de Filià 2400m - carena - Serrat de Pleta Pelada 2546m - descens per la pala - Clot del Vedat 2000m (+/-600m; F, **, S2; neu una mica endurida a la pujada, no gelada, i cremeta al punt en el descens, que apurant  l'hem fet fins el riu vora els 2000m)

Roser, Pep, Marta i Jaume
Bones traces!!!

6 comentaris:

RGB ha dit...

Super-pessigues viciats de bici de neu.... Bravoooo!!!!

Ricard Martínez ha dit...

Mooolt bona activitat !!!

Carles Perera ha dit...

Valls per descobrir.., bona Aventura i bon video! Quins colors!

Berta ha dit...

Molt xula, l'aventura!!! Combinació explosiva....

Marta Calero ha dit...

No pareu de sorprendre'm!!! :)

Mercè B. ha dit...

Ostreees! Sou un@s autèntics cracks!!! Bravo!