21 de maig 2018

Pic de Ríbuls (2827 m) i Montmalús (2871 m)

Estem a finals de maig però les ganes d'esquiar no s'acaben i la neu tampoc. Divendres al vespre sortim direcció a Andorra, arribem tard a l'hotel Bruxelles de Soldeu però encara ens hi esperen per donar-nos les claus de l' habitació. L'hotel és acollidor i surt molt bé de preu. Fem un mos i aviat a dormir.
La nit es fa curta però ens activem amb els esquis als peus. Sortim del pàrquing de l'estació d' esquí de Grau Roig en direcció cap al circ dels Pessons. Pugem primer per una pista de l'estació en direcció nord-oest i ben aviat girem a l'esquerra per una altra pista en direcció sud-oest, voregem l 'estany Primer per l'esquerra, creuem un rierol i tracem sempre en direcció sud-oest cap al circ dels Pessons pel mig de la vall, buscant la mínima pendent. Ben aviat veiem al final el pic de Pessons a la dreta, el pic de Ríbuls a l'esquerra i la canal dels isards, per on pujarem, al mig dels dos.



Seguim guanyant alçada fins a plantar-nos a sota de la canal. Parada curta per hidratar-nos, encara no són les 9 del matí i ja es nota la calor. Pugem per la canal fent voltes maria, es fa una mica farragós perquè la neu està tova però arribem al coll amb els esquis als peus sense major problema. Veiem que el Pessons té clapes sense neu i ens decidim pel Ríbuls. Des del coll veiem els estanys de Montmalús i entre d'altres el pic de la Muga al fons. Tracem en direcció est per la carena, passem per l'avantcim i ben aviat estem al cim. La baixada decidim fer-la per la primera canal que hem deixat a mà esquerra quan hem pujat del coll cap al cim. Té orientació oest i la entrada és estreta i tot i que la neu encara està dura disfrutem d'una bona baixada.

Tornem a estar al circ dels Pessons, i com que els núvols de moment no apunten tronada i les cames aguanten, decidim enfilar cap al Montmalús. Baixem per la vall fins a 2400 m aproximadament i fem un flanqueig en direcció est cap als Colells per trobar la ruta normal cap al Montmalús. Aquí ens trobem més esquiadors, i inclús un parell de motos de neu que....en fi, és Andorra...seguim tenaços amb les nostres traces i arribem al coll de Montmalús. Parada curta i enfilem cap al cim amb els esquis als peus. Xal·lem en la baixada per la cara nord. Arribem al final del llom i seguim davallant en direcció oest fins tornar de nou a la vall dels Pessons i a l'estany Primer. Des d'aqui continuem pel mateix recorregut de pujada fins al cotxe.





19.05.2018
17 Km, 6,5 h, ± 1100 m
BE S3
Joan i Marc

1 comentari:

Núria ha dit...

Amb la meteo prevista, una gran opció sense anar molt lluny de casa.
Us apunto a la llista dels que allargueu la temporada ;-)
Bona escapada!