6 de maig 2018

Per la vall de Besines a finals d'abril

Aquesta temporada ha tingut un règim de neu poc habitual al Pirineu Oriental, ja ho sabíem, però fer el Pic de Lanós amb les condicions que ho vam fer el 30 d'abril ha estat un regal a la constància...


30 d'abril: Pic de Lanós, 2665m +/- 1600m F/S3 Neu pols primavera.

La pujada a la portella d'en Garcia l'hem feta després de caminar 5 minuts des del coll de Pimorent, a partir d'aquí tot neu contínua. 


Com és habitual, amb neu o sense, la pujada al pic de Coma d'Or presentava un aspecte deplorable, que fins i tot destacava davant les imatges d'altres cims propers ben blancs. El descens de la Portella cap a Besines, presentava poca neu a l'inici i calia escollir el recorregut, però ben aviat ens trobem una neu fantàstica fins el fons de la vall.

Tornem a posar pells i enfilem la vall de Besines fins el coll de la Coma d'Anyell i d'allà  per les amples pales fins el cim del Puig de Lanós. Hem pujat amb un grupet de 4 al davant que sembla van a baixar cap a Orlú.


El descens el gaudim amb la neu pols caiguda el dia anterior a sobre de la neu primavera endurida i amarronada. Un altre cop a 2100m posem pells i remuntem cap a la portella.

Tot i la data, la temperatura moderada i alguns núvols han deixat la neu en bon estat esquiable fins ben aprop del coll de Pimorent.

Gran jornada

Hi hem estat l'Eli C, l'Anna M i Ricard M

Bones i primaverals traces

1 comentari:

miscel·lAnna ha dit...

Gràcies, al forat de bon temps del pont!!
Llaaaarga sortida!!
Però fantàstica, una neu pols sorprenent per les dates que són
Bones baixades i molt bones vistes!!