17 de des. 2017

Petit tast d'una vall salvatge i solitària al cor de la Tarentaise, 8-10 de desembre de 2017

Sembla mentida però entre les grans estacions d'esquí de la Tarentaise i de la Maurienne existeix una vall solitària i plena de vida salvatge, nosaltres ho hem pogut constatar aquests dies amb la nostra breu estada al petit nucli de Deux Nants. Aquesta vall està situada sobre el nucli de Saint-Jean de Belleville. El punt de sortida és al llogaret de La Flachère on s'arriba amb vehicle. 
A l'hivern és una vall preciosa de cases ben cuidades. Aquests dies que nevava amb ganes hem pogut veure bestiar salvatge a la recerca de menjar. És que va nevar i mooolt, de fet ja ens va nevar durant el trasllat des de La Clusaz i va continuar així fins l'endemà amb més de 50 cm. de neu nova...i clar diumenge va continuar nevant deixant un dissabte mínimament aprofitable. Però quin plaer ser-hi...
Jo crec que a hores d'ara la cabra de fusta que hi ha a l'entrada del refugi ja deu estar colgada d'aquest blanc que tant ens agrada!
La vall és gran i té moltes possibilitats: l'imponent Cheval Noir, nosaltres no l'hem vist però hi és, Mont du Fût, Pointe de la Grande Combe, Pointe du Mottet, Plan des Queux,...

Resum de l'activitat:

divendres, 8 de desembre de 2017
+ 600 m F* S1, 12 km

Des de La Clusaz ens traslladem amb vehicle cap al sud fins a La Flachère. Deixem la furgo i en una hora d'esquí ens plantem al refugi Nant Brun, algun dia en la intimitat us explicaré els misteris de la casa... El passeig sota la neu fins al refugi és una delícia. 
Deixem les coses, fem una sopa i un pica-pica i cap a fora que falta gent! Va nevant i costa molt obrir traça, anem fins a La Sauce, pugem pel mig del nucli salvant algun esglaó que només intuïm i ens enfilem fins als xalets d'Orgeil. Són 12 km d'esquí de fons...i el que costa tornar a baixar! Tirem avall, veiem ben avall el nucli de Deux Nants, es fa fosc i no ens atrevim a baixar-hi directament.
Fa molt de fred, tornem enrere, baixem esquiant per l'únic carrer de La Sauce i arriben fosc al refugi, encara haurem d'esperar una estona fora la casa...

dissabte, 9 de desembre de 2017
+ 750 m F* S1, 13 km

Para de nevar i a fora el paisatge està increïble, a la vall sembla que només hi som nosaltres i el guarda. Sortim del refugi sense un objectiu massa definit. Retornem a La Sauce, ni rastre de les traces del dia anterior.
Ens costa molt obrir traça nova, jo faig una mica el manta al darrera. Amb molts d'esforços arribem al refugi de Plan Lombardie que roman ben tancat.
Observem alguna petita allau, cal estar alerta. Continuem fins als Xalets de La Platière, arribats allà mirem d'anar una mica més amunt en direcció al coll de Cheval Noir però avui no és el dia... Aviat decidim baixar i us asseguro que no era fàcil si sorties de la traça de pujada. Arribem sobre La Saurce i alguns decidim afrontar la mini-aventura de remuntar fins als xalets d'Orgeil i baixar directament fins a Deux Nants.
Divertit, molt divertit... molta neu sense una bona base però ho aconseguim i la veritat que va valdre la pena gaudir d'una tarda preciosa al bell racó on es troba el poble.
diumenge, 10 de desembre de 2017

Neva encara amb més ganes i ens queda un llarg viatge de tornada a casa. El més assenyat sembla que és tornar i així ho fem. Prop de 2,5 km. d'obrir nova traça, costa obrir-la inclús cara avall i ja som de nou a la furgo. Sembla que avui hi ha una mica més de vida que el dia d'arribada on van veure només una persona.
Aviat arribem a la carretera principal on trobem força trànsit, sembla mentida que a tan poca de distància de Moutiers hi poguin haver racons com aquest!!

Rosa, Jaume, Pep, Oriol i els Jordis

Bones traces!

2 comentaris:

Berta ha dit...

Quin tou de neu, Pep!!!! Sembla l'Aran! Hehehhe

Jaume J ha dit...

hivern, o més ben dit.... HIVERN;)