25 de des. 2017

Pels voltants del Tuc dera Gerbosa, 23/12/2017

Val de Molières, Bretxa Est (2651m) i Coll Oest (2734m)
A l'Aran el mantell s'ha transformat molt els dies abans de Nadal, regelant-se o encrostant-se a moltes orientacions, i creant condicions 'crema' en algunes solanes... les anem a buscar?


El Carles i la Montse ens proposen acompanyar-los cap al Tuc dera Gerbosa, buscant bones baixades i trepitjant terreny nou.

Deixem els cotxes a la boca sud del Tunel de Vielha (Espitau de Vielha 1626m) i pugem per la Val de Molières en direcció al refugi. Abans d'arribar-hi i per terreny exposat (ganivetes) girem al nord a la cerca d'unes comes amagades sota el Sarrat dera Gerbosa. L'entorn és salvatge i aviat veiem el nostre primer objectiu del dia: una bretxa a l'est del Tuc que demana ser esquiada (30-35graus).

Fem el primer descens per pendents moderats i amb la neu que el sol ja ha escalfat, xalant força.
Un flanqueig exposat a 2300m ens situa sota el refugi i tornem a posar pells per remuntar cap al Coll Oest del Tuc dera Gerbosa (2734m). Alguns hi arribem més cansat que els altres, i el Tuc requereix molta més feina.... que queda per a un altra dia.

La baixada torna a ser bona fins a arribar a l'obaga, on la neu dura requereix precaució (prenem uns pendents al nord del barranc que ens permeten evitar l'esglaó amb pendent més fort i neu dura de sota el refugi).


Bretxa Est (2651m) i Coll Oest (2734m) del Tuc dera Gerbosa
+/- 1500m, 14qm; PD, S3 (S4 puntualment), ***; 5-6h

Montse, Carles, Jordi i Jaume

4 comentaris:

jordi laparra ha dit...

Flipant! ha estat genial compartir amb tots tres Jaume Carles i Montse, un plaer! Bon Nadal!!!!!!

Cesc ha dit...

Investigant noves rutes com sempre. Fantàstic!

Andrea o zenéize ha dit...

sortida majuscula, enhorabona!

Pep ha dit...

Sempre trobeu nous espais per gaudir, com sempre genial!!