17 de des. 2017

Els Aravis des de La Clusaz, 6-7 de desembre 2017


La carena dels Aravis està situada als Prealps entre l'Alta Saboia i la Saboia. El cim més alt és l'escarpada Punta Percée (2.750 m.). Des de La Clusaz aquest massís té múltiples possibilitats combinant les  comes orientades a NW les quals desemboquen a la vall principal. Al punt de partida de Les Confins hi ha una petita estació d'esquí de fons amb bon accés de La Clusaz. No trobem lloc per dormir a la gîte Le Vieux Madrieur i decidim llogar un apartament a bon preu al nucli de La Clusaz. 
La neu una mica justa aquests dies ens deixarà gaudir de dues bones ascensions a dos clàssics de la zona la Tête Pelouse i L'Ambrevetta.

dimecres, 6 de desembre de 2017
+ 1.200 m, 10 km, F** S2-S3, 4-5 h

Les Confins (1.420 m.)-Combe de Bella Cha-Tête Pelouse (2.537 m.)-Combe du Grand Crêt-Les Confins

Sortim de l'aparcament de Les Confins amb els esquís als peus. Prenem direcció SE cap a la Combe de Bella Cha, enfilem una zona amb no massa neu fins que desemboquem a la bonica coma de La Grande Torche. Fàcilment assolim un petit collet que connecta amb la Combe de la Grand Crêt. Un tram a peu per terreny mixt ens dur fins al cim de la Tête Pelouse (2.537 m.). Per les traces que es veuen un cim força visitat en dies anteriors.
Bonica vista del Montblanc i els seus voltants. Retornem al coll i calzem esquís reseguint les traces que baixen N. El descens és ben bonic i encara trobem algun trosset de neu sense trillar. Més avall desemboquem a La Lanchette, una petita remuntada i acabem de baixar esquiant fins l'aparcament on tenim el cotxe.
Força gent gaudint del final de la tarda a les pistes d'esquí de fons. Dia assolellat però fred, neu una mica pesada però que es deixa fer. Ara a gaudir d'un bon sopar casolà arrodonit amb el clàssic génépi final.

dijous, 7 de desembre de 2017
+ 1.300 m, 15 km, F** S2-S3, 6 h

Les Confins (1.420 m.)-Paccaly-Paccaly d'en Haut-Combe de Tardevant-L'Ambrevetta (2.463 m.)-cota 2.425 m.-Tardevant-Paccaly-Les Confins

Avui més d'hora que ahir arribem de nou a l'aparcament de Les Confins. Avançarem cap al NE en paral·lel a la carena dels Aravis, seguint la pista que segueix del pàrquing. Quan arribem a la borda de Paccaly, cartell indicador, prenem un camí a la dreta que puja suau fins a Paccaly d'Haut. Més amunt ja sortint del bosc el pendent es redreça.
 Desemboquem a la Combe de Tardevant i aviat al llac del mateix nom. Per terreny més suau ens acostem al cim, veiem alguns esquiadors que baixen, aviat som dalt de l'Ambrevetta (2.463 m.) amb els esquís als peus. Vistes cap al Montblanc similars a les del dia anterior.
Bona neu en el descens que ens deixa amb ganes d'una mica més. A l'arribar a la cota 2.200 decidim aprofitar una traça solitària que s'enfila fins a sota la Tête de Paccaly. Arribem a l'inici de la cresta (2.425 m.), traiem pells i ara, a gaudir d'un bon descens!!!
Tirem avall per la Combe de Tardevant, passem a tocar del llac i arribem a la borda de Tardevant, quines vistes! Més avall haurem de buscar amb cura el camí d'anada fent una mica el senglar pel bosc. Retrobem el camí que ens portarà fins a Les Confins, avui una mica més solitari que ahir. Es manté el fred i la bona neu. L'endemà marxarem deixant cims pendents com el Mont Charvet, hi tornarem!

Rosa, Jaume, Pep, Oriol i els Jordis

2 comentaris:

Berta ha dit...

Quina pinta!!!!! M'ho apunto!!!!

Jaume J ha dit...

Els Aravis, sempre eclipsats per altres destins... moltes ganes d'anar-hi, bona tria!