4 de maig 2017

El Mercantour des de l'Ubaye

Tenim tres dies de primavera disponibles i provem anar a l'extrem occidental del Parc Nacional del Mercantour, al llogarret de Bayasse, sota el coll de la Cayolle.

Bayasse és a 700km de Barcelona i l'accés es fa per Barcelonnette. És recomanable anar en primavera avançada, per trobar un tram de la carretera del coll de la Cayolle oberta i estalviar-se un bon tram de recorregut planer d'accés als cims.


Parc Nacional del Mercantour
Dissabte 29 d'abril: Coll del Mont Pelat 2819m +1000m F/S3 Arribem al matí a Bayasse i ens comenten que podem pujar en cotxe per la carretera fins a la cota 2000m, cosa que aprofitem i sortim amb els esquís als peus. Deixem la carretera tot seguit per pujar per la vall de la Grand Cayolle, molt planera.

L'objectiu era pujar al coll del Pas de la Grand Barre 2780m per contornejar el cim i pujar al Pelat pel sud (itinerari normal), però les darreres nevades han deixat les pales una mica carregades i desistim de fer el darrer tram que és força dret. Ens dirigim cap a l'oest, passant per sota del Pelat fins pujar al coll, amb pendent més suau i estable.

Fem un descens memorable amb bona neu




Diumenge 30 d'abril: Cime de la Plate 2780m i Sanguiniére 2758m +1200 F/S3 La pista que puja al Col de la Moutière és practicable per a cotxes alts i fins la cota 1900, fet que aprofitem evitant-nos una caminada de 3km. La pista puja en direcció est i a la cota 2100m girem cap al sud per pujar per la suau vall de la Baissette. El recorregut va superant suaus pendents fins al coll i cim de la Plate. Des del mateix cim es baixa esquiant fins el coll i després, pel vessant sud, fins a la cota 2500m on tornem a calçar pells per dirigir-nos a una de les puntes del Sanguinière, el retorn es fa pel mateix itinerari.

 

Dilluns 1er de maig: passejada per la carretera del coll de la Cayolle. Ens hem llevat amb una intensa nevada que ha deixat 30cm de neu al poble. Avui poques possibilitats de fer res, excepte fer un tomb i prendre fotos post-nevada.




Hem fet amistat amb la Nesta
El Mercantour ofereix diverses zones per a l'esquí de muntanya, molt a descobrir encara...

Hi hem estat: Jordi L, Elena A, Míriam M, Manel C, Rafa B, Berta A i Ricard M

Bones traces !!



5 comentaris:

Berta ha dit...

Bon resum!!!!! Hi tornarem!!! Alguna baixada memorable......

Elena ha dit...

Ah! que nuestro amigo perruno tenía nombre??? Gran finde y mejores conclusiones lingüísticas sacadas ;))

Por cierto, recalco que el ALBERGUE está MUY BIEN.

Jaume J ha dit...

res és llunyà si hi ha ganes! tres dies ben aprofitats...

Núria ha dit...

Pocs llocs us deuen quedar als Alps per descobrir! Les imatges tenen bona pinta - quanta neu encara. Bona sortida!!!

miscel·lAnna ha dit...

Doncs s'ha de tornar per seguir descobrint...

Bona sortida, enhorabona a tot@s