3 de maig 2017

Pic Negre d’Envalira – final de temporada?, 01/05/2017

Arribem diumenge a la nit a Pas de la Casa. Les pistes ja fa unes setmanes que són tancades i sembla una ciutat fantasma. Tot està tancat i fosc. Comença a nevar amb ganes.

L’endemà ens aixequem amb un paisatge de postal. Han caigut entre 5-10 cms de neu nova, qui diria que acabem d’encetar el mes de Maig? Fa un dia de sol– el dia promet!

Pic Negre d’Envalira 2.821m. des de Pas de la Casa

+/- 750m; S2   Pas de la Casa – Coll dels Isards – Pic negre d’Envalira

Ens trobem a peu de pistes on iniciem la sortida direcció a la zona de les Abelletes. Les pistes fan goig. Hi ha qui ha matinat més que nosaltres  i ha fet les primeres traces però la major part de neu està “per estrenar”.

Seguim paral·lels al riu que baixa i que creuem per algun pont de neu que encara resisteix a les temperatures de les darreres setmanes. Anem direcció l’estany de les Abelletes obrint traça.
Quan anem guanyant alçada ja veiem el Coll dels Isards (2551 mts.) i el pendent més fort de la jornada d’avui. En aquesta pala enllacem amb traces que venen del Clot de les Abelletes.La neu està en molt bones condicions així que avui no necessitarem ganivetes.

 
Un cop al coll, tenim les primeres vistes del Pic d’Envalira i el Pic Negre d’Envalira i el recorregut que resta fins al cim, on arribem amb esquís als peus i amb bones  vistes del Cadí.


La baixada és excel·lent. Neu pols de la bona que ens fa esquiar a tots molt bé. Sens dubte, un dels millors descensos d’aquesta temporada.
Ja estàvem per “penjar” els esquis però amb aquesta neu ... No sabem si serà la darrera sortida però el cert és que marxem tots amb un bon regust de boca.


Pep, Àngel, Guillem, Mercè, Raquel, Montse i Núria

5 comentaris:

Mercè Benet ha dit...

Primer de maig..i de les millors neus de la temporada! Hem gaudit de valent.. Lliçó apresa, maig pot donar algunes agradables sorpreses!

Jaume J ha dit...

Fa goig! Bona elecció, encara ganes d'esquí de muntanya, alguns... ;)

Carles Perera ha dit...

Molt bona, neu pols al Maig !!!

Berta ha dit...

Brutaaaal!!!!! Bon dia per anar-hi, sense gent a pistes i amb aquesta neu tan blanca....

Anna Mesalles ha dit...

Un primer de maig molt ben aprofitat
Felicitats!!!