27 de maig 2017

Aneto 3404m, 27 de maig de 2017

Ritual de casi tots els anys per aquestes dates, amb bivac a Besurta, matinada, Portillons, gelera, Pas de Mahoma i cim... amb descens cap a Aigualluts i fusió amb turistes que pugen a veure el forat i esquiadors que anem de tornada.

Avui més calor que mai i neu sopa al descens tot i el bon horari. Es poden calçar els esquís a cinc minuts de la Renclusa, i en el descens s'arriba a 15' del pla d'Aigualluts, a uns 2100m.


Per cert que avui ha succeït un accident mortal, prop de la Renclusa cap a les 12, quan un noi amb taula de surf ha caigut o la neu ha cedit a un dels torrents que amb molta aigua i força van buidant la gelera per dins. Compte amb els ponts de neu: poc gruix+poc regel+aigua amb molta força... perill!

I és que en molts punts les condicions semblen més de finals de juny que de finals de maig, i als Portillons o al Coll de Corones el gruix del gel sembla que va més de baixa que mai... no és una observació gaire cièntifica, és la sensació en veureu-ho avui i recordar com era fa "uns" anys: caldrà remenar velles diapositives i comparar.

Bones traces!

2 comentaris:

miscel·lAnna ha dit...

Sí, s'hauria de fer comparativa de les neus, però no sé potser ens diprimiriem massa...

Fa anys que l'Aneto era el tancament de temporada, però al juny!!! fent la revetlla de Sant Joan a Aigualluts i pujant l'endemà bons records

Jordi G ha dit...

Aiii, per un dia no ens hem trobat!
Ara t'explico el meu Aneto...