15 de gen. 2017

Per fi l’hivern! En fem un tastet a l’Aran.


Per fi l’hivern! En fem un tastet a l’Aran.

Baguergue-Cap de la Serra de Baguergue (2120mt)-Baguergue-Cap de Blanhiblar (2225mt).
+/- 1450mt, F, S2/S3.

El dissabte vam aprofitar d’una mini-finestra entre les nevades abundants del divendres i el diumenge per fer un tastet de la neu nova.
El Carles i la Montse proposen un bon itinerari que ens permet sortir amb seguretat tot i el risc creixent d’allaus. Sortim amb esquís des de el pàrquing de Baguergue, obrim traça amb 20-40cm de neu nova i per prats, bosc obert i finalment terreny més rocós  arribem al Cap de la Serra. 
Neu força redistribuïda pel vent, amb acumulacions importants i, d’altra banda, roques mig descobertes que cal vigilar, sobre tot al tram final de la pujada. Gaudim de la baixada a prop de la traça de pujada, amb neu pols per sobra de neu crosta de la nevada del dimarts.

Tornats al punt inicial, fiquem pells i tornem a pujar per la mateixa traça. Quan arribem al Cap de la Serra s’obre una clariana il·lusòria i decidim seguir una miqueta més amunt per la pista closa fins al Cap de Blanhiblar on el temps es tanca i el vent bufa bastant.
Passem per davant de la arribada del telecadira i d’un fatxenderissim bar al costat i just després trèiem pells i ens enfilem per un collet a sota de la Serra de Comalada. Primers 50mt estrets, després novament pel bosc obert amb bona neu fins tornar a trobar les traces de la primera baixada.
Rematem el dia amb unes pennes rigorosament “al dente”:)
Visibilitat reduïda però acceptable, gairebé gens de vent tret al Cap de Blanhiblar, paisatge hivernal per fi! I això només es l’”antipasto” de la pols que ens espera..

Montse, Carles, Claudia, Andrea. 



4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Andrea, aquí li diríem fer un bon vermut ;)
Crec que en tenim per unes quantes bacanals...
Abraçades!!!

Mercè B. ha dit...

Apa quina neu! Molt maques les fotos!

Carles Perera ha dit...

Fantàstic Andrea, ja surts amb els mestres! Aquest any ho petaràs! ;)

Berta ha dit...

bona!!! farem feina a l'aran..... fins ben aviat!!!