16 de gen. 2017

Estany Petit de la Pera

Torb, tramuntana i mestral!...

Després d'unes previsions de fred i vent de nord nord/nord-oest apocalíptiques, busquem una cara sud amable arreceradeta (i amb neu!!, cosa dicícil  encara aquest any) i intentem fer La Colilla (2.835), pels estanys de la Pera desde l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa (1900).

De fet sabem que el vent no ens permetrà arribar-hi, la idea és anar tan amunt com ens ho permeti i disfrutar d'una bona foquejada pel bosc protegit.
L'objectiu és fer una mica d'entrenament.

Sortim de l'estació d'Aransa on fa estona va nevant suaument. 
Veiem que podem tirar amunt per l'avetar, tot i que -sobretot al principi- ens trobem encara amb bastanta pedra i veiem que no hi podrem baixar pas esquiant, quina pena, perque ens esperarà una llarga remada per la pista d'esquí de fons!

Quan arribem a l'àrea de Pollineres (2129) decidim continuar tot i que la gent ja va tirant avall pel  molt fort torb,  la temperatura de -12 i sensació termica de -20 que ens fa plantejar llençar la tovallola. 
Però les ganes son moltes, ens trobem en terreny segur -a la pista que va d'Aransa al refugi dels estanys de la Pera- que ens dona un bon marge de seguretat. I anem tan tapats i ben equipats que sembla que ens mirem l'espai exterior des d'una mena d'escafandra protectora!
  
Amunt doncs, després d'escalfar-nos una mica amb una infusió calenta, imprescindible en aquestes condicions!

Vist que el vent ja es comença a notar de veritat canviem d' objectiu i ens donem per satisfets arribant al refugi dels estanys de la Pera.
Quan arribem a l'Estany Petit de la Pera, però,  tot i que només ens queden 50 metres de desnivell per arribar al refugi, girem cua perque el torb ja comença a ensenyar les dents de veritat. 

Dia de poca esquiada, i molta remada! Ens serveix d'entrenament, que al cap i la fi era l'objectiu del dia! Arribem contents al parquing, habent fet 15 Km i 527m. de desnivell.



Anem a dormir a la zona del Capcir, amb la idea de fer al dia segúent la preciosa Vall de Galva (de nou fins on el vent ens permeti)  que pot quedar una mica protegida del vent de nord.

Obrim el balcó de bon matí i ens trobem amb una preciosa nevada, la primera de l'any al Capcir! 









El dia es desperta però encara més tapat i amb un vent encara més fort que el dia abans, no para de nevar i tenim un bon troç de ruta amb cadenes! Avall doncs, que la neu ens esperarà per la propera sortida!

A Bolquère (prop del llac Bulloses) a 1800m. han caigut 30 cm en un dia, i segueix nevant!

Erem la Fina, el Pep, l'Albert i la Mercè

Bones traces! ...I bon Capcir!

3 comentaris:

Berta ha dit...

incondicionals insaciables! calia provar-ho, ben fet!!!

Ricard Martínez ha dit...

Sempre hi ha un bosc a disposició...

Anònim ha dit...

Quina il·lusió veure nevar amb tantes ganes...ja es trobava a falta això, oi?