31 de gen. 2017

1a setmana del Curs d'Esquí de Muntanya

Setmana intensa per als cursetistes del curs d'iniciació a l'esquí de muntanya.

Hem començat dimarts amb la primera xerrada de material feta pel Jaume Jubert, on hem repasat tot el material tècnic i tot allò que cal portar a la motxilla. El dijous següent hem compartit la sessió amb el Curs de neu i allaus de l'ACNA, La Sara Orgué ens ha parlat de tipus de neu, estabilitat, mantell,...

El cap de setmana ens hem desplaçat a la Cerdanya per començar a fer les pràctiques.

Dissabte 28 de gener Pàrquing Alabaus 1825m La Molina


Tenim davant nostre el fabulós espectacle d'unes pistes amb un paquet de neu considerable, on ha nevat tota la nit i tancades perquè no han tingut temps de tractar. Comencem amb l'explicació de com posar botes, fixacions, pells i prova d'arva.

El Xavi Gonzàlez explica la tècnica bàsica de progressió en pujada: equilibri, us dels pals,  volta progressiva (gir convergent i divergent) i la nostra amiga volta maria.

Fem la pràctica de pujada per les Costes de l'Huguet fins l'Amorriador de Rus 2300m

Aprofitem el descens per fer alguns comentaris bàsics sobre posició del cos, flexió, flexió / extensió, cos cara a la pendent, posició de les mans i bastó. També treballem diferents tècniques de gir: cunya, stem, salts amb tot l'esquí, salts de cues, i paral.lel. També la volta maria de baixada.

Diumenge 29 de gener Tossa Plana de Lles 2909m des de Cap de Rec 1968m +950m F S2
La mare del grup de watsapps que envia missatges després de les 12 diu que la zona està molt bé de neu i força estable així que decidim anar-hi a fer la segona jornada de pràctiques.


Preparar el material, repàs a la motxilla, posar pells, prova d'arva, exercicis de pujada, lliscament i amunt. Seguint el camí del Refugi del Pradell primer i un cop creuada la pista d'esquí nòrdic directes al cim.

La setmana vinent més...

Bones Traces !!


7 comentaris:

Mercè B. ha dit...

Fantàstic grup, gent molt maca que promet molt! I Com sempre, quan el Ceg fa un curs la gran nevada arriba!

Carles Perera ha dit...

Doncs haurem de fer curs sempre! Que continui la festa de la neu!

miscel·lAnna ha dit...

Bon i gran grup !!
Endavant, a continuar que hi ha molta muntanya per descobrit!!

Stefan ha dit...

Un cap de setmana meravellós, hem après molt! Moltes gràcies als monitors per la seva paciència - i moltes gràcies al grup, que som un equip fantàstic! :)

SanchoMoro ha dit...

Merci. Tot ha estat molt be organizat: refugi, neu, gente maca i si hem apres moltes coses i trucs interessants!

Berta ha dit...

que bonics que són....els inicis!!!! i heu tingut la sort d'un cap de setmana amb una neu força efímera al pirineu....hehehe....
Des del Tossal Bovinar us vigilàvem.....fèieu goig!!!

Jaume J ha dit...

benvinguts a cegesqui!