10 de des. 2013

Piulada del tren a Lermoos, 6 a 9/12/2013

Der Winter hat begonnen!

Pels qui ens agrada la neu, el fred, la muntanya i la llum d'hivern, una escapada als Alps del nord del Tirol com aquesta és de vici!

... i allau de vídeos!

El del Agus:


El vídeo de pasdeguia:



El vídeo del Carles:



Volar amb Lufthansa a Münich (2h, transport d'esquís gratuït amb reserva) és una opció que permet accedir als Alps del nord més llunyans de manera fàcil. El transport públic funciona de meravella tant per accedir a diferents zones com per moures localment.

 

L'opció de Lermoos, ja a Aústria i a tocar de Garmisch, tenia l'avantatge d'accés en tren, però era arriscada ja que és només a 1000m i a principi de temporada la neu no està assegurada. L'aposta ens ha sortit bé i el lloc valia la pena per una visita com la que hem fet. Lermoos i Berwang:

 

Hem trobat la neu justa però de la màxima qualitat.

Divendres dia 6 i hem arribat acompanyats de la darrera nevada d'entre 10 i 20 cm, i vent molt fort que han desaconsellat fer alguns dels cims previstos i ens ha permès descobrir altres itineraris.

 

Neu pols de la bona, i biers, mooooltes cerveses i tardes de festa al bar 'Apreski' del poble, on talment com si portéssim l'horari canviat 12h ens hem rehidratat cada 'matinada' substituint els estiraments per ballaruques, altres contursions en grup, la festa de Sant Nicolau i els trolls... Moooolt bon rotllo, si!

 

Resum de l'activitat: 

Divendres 6 de desembre: vol BCN-Münich, tren a Lermoos on arribem a les 12:30. Pujades amb esquís sota una nevada forta a Grubigstein (+/-300m) i Grubigalm (+/-700m). Primeres biers i alpstrudels...
Dissabte 7: Travessa des de Bichlbach (a 15min en tren de Lermoos) cap a Berwang i el Rastkopf Hütte; +/-1250m; F, S2, *** (15km i tres canvis de pells); 6h.
Diumenge 8: Galtjoch 2109m des de Rinnen (a 14km de Lermoos); +/-1100m; F, S2, ** ; 5h (2 canvis de pells).
Dilluns 9: més amunt del Marienbergjoch 1789m des de Biberwier (a 4km de Lermoos en Bus); +/-1000m; F, S1 (S3 pel bosc); 3h; tren a Münich i vol a BCN, puntual!

(en verd, els itineraris realitzats; en groc, d'altres de pendents)
El divendres ja va ser arribar i moldre i després d'instalar-nos ens vàrem enfilar per les pistes amb la neu nova que queia i un objectiu clar: guanyar-nos una birra i el berenar.

 

Dissabte encara es va llevar gris però amb visibilitat. El tren permet anar en pocs minuts als pobles veïns i tracem una travessa aprofitant pistes encara tancades amb tres canvis de pells, dos valls diferents, i una neu pols excel.lent. La darrera baixada, de 600m en neu fonda va ser memorable, i quanta sed que vam fer!!!

 

El Galtjoch va ser el cim del diumenge, i de fet no hem estat pas sols! L'excursió va ser molt bonica, vaja, un clàssic de la zona i amb tots els alicients: bosc, vistes, refugi per fer un mos a mig camí, cim que fa goig i descens per recordar, amb neu molt bona i el sol baix d'hivern (i alguna rascada a la part baixa...)

 

 

Avui teníem el vol a darrera hora i amb el bus gratuït ens hem acostat a Biberwier, als peus del Zugspitze. Hem pujat llançats al Marienbergjoch, alguns encara més amunt, i la baixada altra cop ha estat molt bona.

 

L'allotjament a la Pensió Lermooserhof també ha estat a l'alçada de la gana que portàvem i hi hem estat molt a gust. Per una segona visita, anar-hi a final de l'hivern per fer el Daniel, el Bleispitze... Però això serà una altra pel.lícula.
(foto Ricard)
Mapes: Alpenvereinskarte 4/1 Wetterstein - und Mieminger Gebirge West
Bibliografia: "Das perfeckte Skitouren-Wochenende", de Michael Pröttel (ROTHER).

Bones traces!!!
(foto Pep)
Agus, Visi, Carlos, Joan, Lluis, Carles, Elena, Yann, Anna, Pep, Manel, Ricard, Joan Manuel i Jaume

10 comentaris:

miscel·lAnna ha dit...

Matiner!!!
MOltes gràcies a tots per la bona estada, per les bones esquiades i la bona companyia i com no per la bona organització...
Bones traces a tutti

A reveure

Agus ha dit...

Que maco que ha estat! Moltes gràcies per l’organització i a tots per uns dies inoblidables!!! Ens veiem a la sortida i que no es perdi l’Après Ski!!!

Ricard Martínez ha dit...

Molt bó el video, i millor l'estada amb la gent. I recordeu, que els arbres us deixin veure el bosc...

Elena ha dit...

Eiii, puntualíssim com sempre, Jaume! Gràcies a tots per aquests dies fantàstics.
Fins la propera!

Pep ha dit...

Un any més el tren carregat de neu i il•lusions ens ha atrapat a uns quants. Dies de boscos blancs i cervesa, de neus flonges i cervesa, de racons de conte i cervesa,... Hem arribat a veure nevar dins d'un got, Oh my god!!... Les muntanyes del Lechtal oferien aquest dies silenci...i alguna llàgrimeta de comiat.

Yann ha dit...

Pero que nivel !!!!
Nieve, "après-ski", paisajes, Kaiser, sol, excursiones, bosques,... y por supuesto organización (gracias Jaume) y Compañeras y Compañeros. Merci @ tous

Carles Perera ha dit...

Quins 4 dies que hem gaudit i que bé que els hem aprofitat. I es que aquest tren ho te tot: Bona companyia, bona organització, i bona neu. Que no pari el tren !!!!! ... i l'Apres-ski !!!

Carlos Muni ha dit...

Moltes gracies a tots i en especial al Jaume!! Bestial!! Amb moltes ganes de la propera!!
Vinga nois que ja som a dimecres... en un no res estem foquejant un altre cop!!

Gerard Vives ha dit...

Hola a tothom!

Si us ha agradat aquesta excursió, em plau dir-vos que fa anys que visc a Munic i que estic escrivint un llibre de sortides a la muntanya (per a fer a l'estiu i a l'hivern) com aquestes que heu fet, i moltes més :-)

Bis bald,
Gerard Vives.

Jaume J ha dit...

Gerard, gràcies! ja ens avisaràs quan es publiqui pq des de Múnich n'hem fet unes quantes d'escapades: Chiemgauer, Berchtesgaden, ara Lermoos, i s'hi veuen moltes més possibilitats i ganes de tornar-hi.
Salut i bones traces!