12 de gen. 2012

Tuc dera Salana, 2.483 mt, diumenge 8 de gener


Aquest diumenge passar vam pujar al Tuc dera Salana (vall d'Arán), desd'els banys de Tredós.
Arribem en cotxe fins als parking (1.700 mt), desd'allí mateix calcem els esquís. Seguim una estona la pista tallant alguns revolts pels prats i després ja ens dirigim en direcció oest cap al Pletiu de la Salana.
La pluja i el vent han fet la seva feina i el cim está com un polo de gel, així que calcem grampons per guanya'l; a la baixada esquí "toc-toc-toc-toc". Més endevant ens curtim en tècnica gel-costra i només a la última tercera part ens deixe esquíar com a persones.
Per la tarde i per estirar una mica més les cames pujo al llac de Bessiverri (1.955 mt.) a guaitar com está per aquí de neu i a gaudir d'aquest preciós racó del Pirineu. Amb gran sorpresa em trobo amb gran quantitat de gel al camí, a la part superior, tan es així que m'haig de calçar els grampons per puguer proseguir. I aquí os envío una foto tècnicament imperfecta pero que reflexe la bellesa del lloc.
Molt gel i poca neu, els esquís per calça'ls més amunt del llac. La magnífica travessa vall de Bessiberi- Tossal del Molar Gran- Conangles aurá d'esperar. Pero no desespero.
Activitat realitzada per Rosa amb els amics Agustí i Andreu del Centre Excursionista de Lleida.