19 de des. 2010

Cap de Marimanha (2628 m)



Val d’Aran / Pallars Sobirà
Volta circular amb origen i final al Pla de Beret (1845 m)
+/- 1000 m, 6h, **, S2 (puntualment S3)
Maria, Fede, Carles i Montse

Dissabte tarda va entrar vent d’oest i sud-oest, i les carenes i cims “fumejaven” visiblement als nostres ulls. Avui, doncs, ja no fa tant fred, però caldrà veure com aquest vent ha pogut afectar a la neu.

Sortim des del Pla de Beret en direcció sud-est. Deixem pistes i remuntadors a la nostra esquena i ens endinsem en el silenci del Clòt der Os. Passem pels dos estanhons i l’estanh deth Clòt der Os i gaudim de les parets escarpades de la cara nord del Tuc de Vacivèr i el Cap de Marimanha. L’ambient és ben alpí i hivernal en aquest racó tant solitari, i ens caldrà guanyar la Colhada de Vacivèr (2500 m) per retrobar-nos amb el sol. Mentre pugem cap al coll observem que la neu s’ha efectivament aplacat en orientacions nord.



Mentrestant, a la vessant sud el sol fa feina i comença a transformar la neu. Des de la Colhada de Vacivèr, baixem uns 60 m força drets (alguns amb pells i altres sense) i fem una agradable ganyipada amb excel·lents vistes dels estanhs deth Rosari i de tot el circ de Vacivèr. A continuació, remuntem amb ganivetes la Colhada de Marimanha (2578 m), i assolim amb grampons el Cap de Marimanha (2628 m), vèrtex de les tres valls per on passarem amb la travessa d’avui.



Des de la Colhada de Marimanha iniciem el descens d’orientació nord-est cap als Lacs de Marimanha. Trobem neu pols i també neu ventada, i puntualment neu dura o molt dura. Des del llac més inferior (2250 m), posem pells i comencem el retorn cap el Pla de Beret pel Portilhon de Marimanha (2398 m), que ja vam passar fa una setmana però en sentit contrari. Finalment, acabem la volta amb una ràpida esquiada per pistes.

Bones traces!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé, bé, veig que sempre ens queda el Marimanha !!

Aviat podreu fer una guia només d'aquest cim, je, je.

Bona piulada i veig que bona neu, felicitats.

Pasdeguia

Montse ha dit...

Ei Pasdeguia!

Sí... hem fet força sortides pels sectors de Marimanha i Àrreu darrerament... però fins ara és on hi trobem neu, i és molt divertit anar explorant cadascun dels seus racons.

I ara sembla que vol nevar de sud. A veure! Així podrem canviar de sector! jajaja :-)

Bones traces i fins ben aviat!