1 de des. 2010

La rubrique Conditions de la Montagne, c'est fini...

de Rémi Thivel
Post per reflexionar sobre el paper d'internet en l'esquí de muntanya, però sobretot de l'ús que en fem. Es pot llegir l'article complert en castellà aquí o l'original en francès. A cegesqui potser també caldria obrir el debat... l'ús que se'n fa, piular o no piular, el nivell de participació dels visitants al blog, la visió col·lectiva de la informació, la responsabilitat, el futur... 

Merci Rémi.

5 comentaris:

Pasdeguia ha dit...

Penso que els mitjans electrònics accetuen unes formes de fer, però no les generen. Recordem com ompliem vies i recorreguts publicats a guies diverses, mentre que altres itineraris propers no publicats remanien solitaris.
És inevitable que uns crequin i investiguin, publiquin i divulguin mentre d'altres (crec que la majoria) consumeixen la informació sense, de vegades, massa criteri.

Jaume J ha dit...

A mendiak ens han copiat el fil de reflexió, amb més èxit de participació i opinions. Ricard, ara tinc el cap a la neu, ja en parlarem al tren... Més aquí: http://www.mendiak.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=495943#495943

edunz ha dit...

aquest dilema, que comparteixo de plè, també s'obra en certa manera amb la publicació de guies... sovint però darrera d'això hi ha la no aventura, les no ganes de descobrir per un mateix, la comoditat d'anar a "assegurar" el tanto en aquests temps de no temps i col.leccionisme, la manca d'imaginació. Raons totes respectables però que, quasi còmicamet quan no ho és, impliquen aquestes aglomeracions entre altres coses objectivament desagradables. Un molt bona exemple recent són les cues a la canal del Rimbau la primavera passada arrel d'una piulada prèvia http://www.madteam.net/foro/piadas/6745-canal-riambau-al-pedraforca.all ...tanmateix és un mateix el que decidiex fer cua, o matinar ben aviat per ser el primer... o canviar de destí i aventura.
del blog del Remi sempre vaig valorar precissament això, que el seu objectiu fos explicar LES CONDICIONS... i era una de les millors fonts d'informació al respecte pel conjunt dels piris. Més enllà dels diaris d'activitat que n'hi ha per tot i fa difícil separar el grà de la palla, una de les grans aportacions d'internet és la de fer-te una idea molt ràpida de les condicions (gruix i establitat del mantell, qualitat del gel, situació dels accessos i aproximacions..)
merci al remi per aquests anys d'info de qualitat, salut i bones traces a tots plegats que de moment sembla que volen començar boníssimes!

Ferran B. ha dit...

És respectable la decisió del Rémi de deixar de publicar, de fet ningú ho fa obligat sempre ha sigut voluntari.
Però crec que donar ressó i publicitat de les nostres activitats de muntanya aporta més coses positives que negatives.
L´argument que a l´endemà de penjar informació a internet les vies o les piulades estan massificades és molt pobre i egoïsta.
No tothom té els amics visquent al peu de la muntanya per donar el "parte" de les condicions.
Bé en tot cas el Rémi està en el seu dret de deixar de publicar.

Anònim ha dit...

No entenc tant rebonbori. Remi és un professional, doncs si obre i tanca un bloc deu ser que no li aporta res al negoci, oi?