14 de des. 2010

Alternatives per federar-se

Un any més cal fer la renovació de les llicències federatives i les assegurances. Mentrestant la FEEC no ha accedit a desvincular-se de la quota "d'habilitació" de la FEDME, el que fa que si no vols formar part de la FEDME no pots tenir el logotip de reciprocitat de refugis de la UIAA.

No m'extendré en aquest tema, s'ha comentat molt i les posicions estan fixades.

Ara bé, no per això deixem de cercar alternatives, algunes de les quals us les comento:

Federació Andorrana de Muntanya, a falta de saber els preus del Club pirinenc Andorrà de moment el cost de soci de Club (Soldeu ski Club) + federació amb assegurança, total 83€. Amb carnet habilitat per la UIAA. Es pot tramitar en linia.

Membre del Soldeu Esquí club 31€
http://sec.ad/bloc/wp-content/uploads/Quotes-temporada-2010-20111.pdf

Membre Federació Andorrana de Muntanya 52€ (assegurança Inclosa)
http://www.fam.ad/

Opció de la Federació Irlandesa de muntanya, sense assegurança: 53 €, suplement familiar adult 31€ ( surtiria per 84€ els dos)
http://www.mountaineering.ie/membersandservices/viewdetails.asp

Opció Club Alpí Suís amb assegurança:
Membre Federació (amb quota d'ingrés inclosa) 104€ indibidual i 159€ Familiar
http://www.sac-cas.ch/fileadmin/pdf/Mitgliederdienst/Liste_Beitraege_fuer_Internet_2011_f.pdf

Club Alpí Francés (es pot escollir un club de Catalunya Nord)
CAF: Entre 55 i 68€ en funció del club que s'esculli. Federació sense assegurança, hi ha l'opció amb assegurança i d'altres serveis.
http://www.ffcam.fr/adherer.html#adhesion



14 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot això està molt bé: però algú s'ha federat a la irlandesa o la suïssa i ha necessitat assitència mèdica per accident o lesió? Quan s'ha gastat en trucades i faxos? Ha aconseguit cobrar les despeses? Jo no pagaria alegrement sense saber la lletra petita en cada cas.

Anònim ha dit...

Trobo a faltar a la comparativa:

FEEC modalitat D (la que cobreix esquí, entre d'altres i a tot el mon excepte zones polars i + de 7000 m) 106,10 € + habilitació FEDME 10,85 € = 116,95 € + quota de soci de l'entitat.
I hi ha entitats molt barates, si es busquen, s'en troben

Per cert, despeses mèdiques en centres concertats: il.limitada

Anònim ha dit...

El preu que paguem per la llicència federativa no sols inclou el cost de l'assegurança. També una bona revista. Però també serveix per pagar estaments federatius, directius, directives, subvencionar gent que córrer amunt i avall per la muntanya, subvencionar a "alpinistes" d'alt nivell (als que algun patrocinador els hi paga la llicència), pagar a arbitres, (per potenciar la formació no deu quedar gaire pressupost)...
Es pot debatre si és car o barat, o si només voldríem disposar d'una assegurança (aquest és un altre debat, bé que no s'han de federar els boletaires i també els rescaten).
On fa ènfasis l'article és en el fet de pagar el peatge a la FEDME ("només" 10,85euros) perquè a la nostra tarjeta i posin el segell de reciprocitat (curiósament la FEEC té més refugis que la FEDME, no hauria de ser que ells ens paguéssin a nosaltres???).
L'actual junta de la FEEC és relativament recent i va ser votada per les "nostres" entitats (tema a reflexionar). Al seu programa no hi figurava fer res per poder gaudir de la reciprocitat com a federació "nacional", sense la FEDME, així que tenim tema per uns anys (si wikileaks no destapa els interesos existents en altes esferes directives).

Som societat hipòcrita.. alguns són capaços de manifestar-se el passat 10 de juliol per uns principis, i quan ens toca la butxaca (si no pagues a la FEDME no tens descomptes al refugis) diem, si, la llicència, habilitada clar... Així ens va.
(l'anonimat d'aquest escrit és per demostrar que no tots els anònims pensen igual. El que pensem els que tenim nom i cognoms és públic)

Gatsaule ha dit...

No siguem tan rucs, carai, que a vegades ho semblem per partida doble.

Diria que França, Andorra i Irlanda són estats, i de moment Catalunya no ho és. El problema no és que la FEEC no vulgui desvincular-se de la FEDME, senzillament és que no pot.

I qui vulgui creure's als que prometen impossibles, allà ells!

Si voleu deshabilitar-vos de la FEDME i mantenir els descomptes, treballeu per la independència! La resta són collonades i una manera com una altra de perdre el temps!

Ramon. ha dit...

opinions a part, ja està bé de tanta cantarella anònima. donéu la cara, collons.

animo des d'aquí l'administrador de Cegesqui a crear l'eina que calgui per acabar amb aquesta actitud de personatges de dubtosa qualitat i poder mantenir el nivell del Blog.

Jaume J ha dit...

Booonanit Ramon,
Com saps, els editors de blogger podem restringir comentaris anònims, o fins i tot supervisar-los abans de la seva publicació. No ho fem. No ha calgut fer-ho fins ara (tampoc m'agraden les prohibicions, així que no en soc partidari). En més de 1000 posts al bloc, podríem comptar amb els dits de la mà les entrades on la gent s'ha amagat sota comentaris anònims per fer polèmica. M'agrada veure el got més mig ple que mig buit, i vull pensar que "quatre" comentaris no fan baixar el nivell de res. De fet, en alguns casos (no els que tu et refereixes), l'anonimat ha permès que gent opinés (hi ha persones que desconfien de posar el seu nom en webs públiques). El debat, anònim o no, si es fa amb educació pot ser bo i crec que en un bloc com aquest ens hem anat "autorregulant" sols prou bé. Casi que em fa pensar més un altre tipus d'anonimat, el dels centanars de voyeurs que diariament visiten el bloc sense dir res... però això és una altra guerra.
Si no m'ho feu veure d'una altra manera, es seguiran podent publicar comentaris anònims (i esperem no calgui restringir l'accés al bloc)
Jaume (federat a la FEEC i membre del SAC-CAS que em dóna la reciprocitat i una molt bona revista "Les Alpes"...)

Ramon. ha dit...

potser caldrà prendre paciència, però no em sembla bé les opinions, que, covardament i cínica, s'amaguen darrere els anonimats.

Jaume J ha dit...

Gràcies Ramon, a mi tampoc m'agrada. Per sort la majoria és més participativa. boncapdesetmana!

Gatsaule ha dit...

Ei, el meu comentari no és gens anònim, eh! I a més, estic dins de la Junta de la FEEC i parlo amb coneixement de causa...

Ramon. ha dit...

no Gatsaule, no va per tu. i ja que hi ets, algú representatiu de la FEEC hauria d'aclarir, d'una vegada per totes, els ets i uts d'aquesta qüestió, que ja cou massa cada any.
bon capd7mana !!!!

Pasdeguia ha dit...

Caram; només els que esteu a la junta de la FEEC dieu que és impossible separar-se de la FEDME, és clar no podeu contradir-vos. és un problema de manca de voluntat política, gens fàcil d'altra banda. Fer un pas ferm podría implicar conflicte amb alguns amics i perjudicis pels competidors, pressions a federacions europees, etc.
D'acord, no ho voleu afrontar, però no digueu que és impossible.

Gatsaule ha dit...

Pasdeguia, potser perquè sabem de què parlem i no som de l'estil manipulador dels de la Plataforma Pro Seleccions...., o qualsevol del que ens vol fer combregar amb rodes de molí amb les seleccions esportives pròpies!

La FEEC només està a la UIAA com a membre associat, ja hauries de saber-ho, i gràcies a la tolerància de la FEDME. No tenim ni hem tingut mai cap capacitat d'arribar a cords bilaterals amb cap altre federació, i tothom qui ha estat a la FEEC ho sap sobradament.

Pots parlar amb gent d'altres Juntes i tots et diran el mateix, és un tema polític.

La solució passa per l'estat propi, i tota la resta és anar fent bullir l'olla....

Jaume J ha dit...

Ramon, Pasdeguia i gatsaule, gràcies per les vostres aportacions. Sense ànim de polemitzar ni parlar de política, si que continuo amb el debat ja que com a "federat" m'interessa i la informació "oficial" de webs de FEDME i FEEC no em donen totes les respostes que busco.
D'entrada, a la web de la FEDME expliquen que és el conveni de reciprocitat http://www.fedme.es/?action=seccion.seccion&subseccion=393 i entre altres coses diu que el CAI n'és membre d'aquest conveni però també l'Alpenverein Südtirol (també d'Italia i sense "Estat"). I em pregunto... s'ha plantejat la junta actual de la FEEC formar part d'aquest conveni privat? Molt probablement, la FEDME s'hi oposaria, però qui hi té més a perdre? Que passaria si als refugis de la FEEC no fessin cap descompte als excursionistes i alpinistes que visiten els nostres refugis? Sense ser tant radical, seria possible que la FEDME ens habilités i no ens cobrés aquests 10,85 euros? Estem pagant una altra cosa a la FEDME més enllà del cost que pugui tenir formar part del conveni privat de reciprocitat? Qualsevol pràgmàtic s'acabarà fent directament de la FEDME (no tant al CAS o CAF per les dificultats de les cobertures d'assistència) si aquests greuges per federar-se aquí enlloc de fer-ho a Madrid no desapareixen... Que ningú s'agfi aquests comentaris com postulats, són simplement reflexions en veu alta que em faig... Buscaré a wikileaks. Bones traces!

Gatsaule ha dit...

Jaume, m'hauria agradat respondre't amb més informació, però durant les festes no he pogut parlar amb la persona que domina el tema. Si que et puc que, segurament, si en comptes de la FEEC fossim el CAF-Catalunya, ho tindriem molt millor, no cal enganyar-nos.

També és possible que si tinguéssim el nombre de refugis de l'Alpenverein Südtirol, també. Però els pocs refugis que té la FEEC pinten molt poc en el panorama europeu i llavors potser l'habilitació UIAA seria molt cara i inassumible. Però tot això ho intentaré confirmar-ho passat festes.

Bon any i bones esquiades!