7 de des. 2009


Muntanyó d'Àrreu (2626m)
Tuc de la Cigalera (2502m)
05/12/2009
+/-850m, 5 h amb la calma, S2
Lluis C, Montse B, Jordi G, Jordi O, Carles L

Buscant cotes altes, sortim de la Bonaigua. La pluja de divendres va ser neu per sobre dels 1700/1800. Temps evolucionant a bo, sol a migdia. Temperatura agradable tot i que fa menys calor que no esperàvem. Potser per això trobem la neu òptima per l'esquí.

Pugem primer el Muntanyó i en fem el descens cap a l'estany de Pudo, tot just glaçat. Bona neu, gaudim de valent aquesta primera baixada. Posem pells i remuntem fins la collada del Muntanyó. Fem la Cigalera a peu (el llom està pelat), i tornem al punt d'inici.






Tuc der Òme (2703m)
06/12/2009
+/-1000m, 7h, S2/s3
Montse B, Jordi G, Carles L.

El desnivell modest d'aquesta sortida és enganyós, el Tuc der Òme és una sortida llarga. Però compensa amb escreix el paisatge solitari i salvatge. I recompensa encara més pel descens notable. Base transformada a la solana, de fonda a dura en obagues. No hem trobat crostes, només bona neu.

Sortim d'hora del Pla de Beret. A la cabana de Parros, agafem el camí cap al Horcalh i remuntem la primera vall en direcció al còth de Montoliu. No hi arribem, abans ens enfilem al nord, voregem el Tuc de Montoliu cap a la colhada Nera, i per una darrera pala senzilla fem el cim del Tuc der Òme.



Bones traces.


3 comentaris:

Jordi O ha dit...

Un inici de temporada genial! Ara cal seguir amb les espelmeeeessss!

Jaume J ha dit...

Jordi, compte amb les espelmes que allí on tu ja saps de neu no en falta ;)

Berta ha dit...

Carles!!!! jo ja sé què vol dir Tuc der Òme!!!! jejeje...
hi ha algun Tuc dera Hemna ena Val???