10 de des. 2008

Pic de Bataillence (2.604m)


Aprofitant que els dies del pont érem a la casa dels cunyats a Boltaña, ens escapem diumenge per fer un puja - baixa des de la boca N del Túnel de Bielsa, al clàssic cim situat a la frontera sobre mateix d'aquest túnel. Ens llevem capa a les 7 i, oh sorpresa, m'he deixat les pells a BCN, així que no em queda altre remei que pujar a peu amb unes raquetes que llogo a Parzan(sort!). En alguns punts inclús m'enfonso amb raquetes.
Quan arribo al coll, un francès em pregunta encuriosit del perquè de la meva nova modalitat de pujada. L'home no entenia res.

A dalt vista preciosa encara que breu ja que un tèl boirós ens sorprèn al cap d'uns minuts de ser al cim. Finalment, descens ràpid amb una neu variable però força esquiable i baixada cap a casa per dutxar-se i dinar amb família. Un plaer.


De baixada aprofitem el descens directe des del cim i baixem també pel divertit tub del torrent que mena al peu de la cascada del Riu Nere.

Dificultat: *
Horari: 2h30 de pujada i 30min de baixada
Desnivell: 800m

Neu: variable entre ventada, pols i crosta, però sempre fàcil.
Ruta GPS: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=254566


3 comentaris:

Berta ha dit...

se t'ha girat tanta feina que deixar-se les pells és el mínim.....jejeje
enhorabona i fins aviat!

josep roig ha dit...

hola .molt bonica las fotos .he d'aprendre de fer reportages .m'a agradat molt. concís ,bé narat, i les fotos adequades . una feina bén feta .
molt bé manel i ernest.

Nel ha dit...

Sí Berta, tens raó, la feina no es multiplica x 2 com diuen però deu ni do...Ja veig que vosaltres us ho munteu força bé alternant sortides amb la cura del Bernat...Felicitats!