11 de des. 2008

Pic de Sarrasi 2213m
Pic de Sarrasi 2213m ( Pic de Garbié de Bresoul 2042m) 7/12/08
Desnivell: 720m
Orientació: NW
Dificultat: F/S3 (Segons estat de la neu, les dues carenes i la pala són exposades, pendent de 35º)
Estat de la Neu: Variable (primavera endurida i fonda, algunes zones encrostada)
Accés: Accedim a Ax-Les-Thermes i seguim per la N.20-E9 fins a Tarascon-sur-Ariège, anar cap a Vicdessos par la D.8, abans d'entrar al poble la D.208 cap a Goulier i des d'aquí fins a l'estació d'esquí de Goulier-Endron.

Participants: Gemma, Santi, Cinta, Sergi, Teresa, Montse, Joan, Manel, Glòria i Ricard. De Barcelona, Vilanova, Reus, Mollet i Centelles.

Itinerari:
Sortim des del parquing de l'estació d'esquí remuntant pistes fins a la cota 1600, on girem a la dreta per anar a buscar un pas que ens porta a la carena. Un cop dalt reseguim la carena o les pales pròximes, segons estat de la neu, fins el cim.

El cim és planer i ens permet fer una bona estada, des d'aquí es pot atacar per la cresta, direcció SW, fins al Pic d'Endron 2472m, que té una pala de descens d S5.

Nosaltres seguim per l'ampla carena direcció NE, al principi amb força pendent, que ens mena al pic de Garbié de Bresoul 2042m. Des d'aquí seguirem per la carena, per amples pales escollirem el millor itinerari que ens sembli i que ens porti de nou a la cota baixa de l'estació.

A destacar la Gite d'Etape on ens hem allotjat. Les Relais d'Endron a Goulier, relació qualitat preu magnifica, bones instal.lacions i un sopar de por !!! Molt recomanable !!!

Fotos a: Teresa i Pasdeguia