28 de des. 2008

Crònica Quilòmetre Vertical Cambraz 28-12-2008














El 28 de desembre de 2008, s´ha disputat el I Quilòmetre Vertical de Cambraz a Sant Pere dels Forcats, sota una espesa boira al voltant de les 10 del matí s´ha donat la sortida, en Kilian Jornet ha sortit disparat en el seu intent de batre el rècord del món en quilòmetre vertical, el recorregut ha sigut en un primer moment per pistes i després per un telearrastre de l´estació que ha sigut el tros més dur i directe, posteriorment ja s´agafava el llom del Pic de Cambra d´Ase fins arribar als mil metres de desnivell, en categoria masculina a guanyat en Kilian amb un temps de 42´,12´´ a dos minuts del rècord a superar, que segur que queda pendent per més endavant ja que ha tingut problemes amb les pells que l´han obligat a aturar-se dos cops, i perquè als 500 metres de desnivell anava a ritme de rècord amb un temps de 18´, en categoria femenina s´ha imposat sense rivals Mireia Miró amb un temps de 52´,42´´, molt motivada per a fer un bon paper a la Copa del Món individual.

Agraïr a la organització i l´estació d´esquí tot la seva feina i entre d´altres coses l´hora de sortida a les deu del matí que ajuda a compaginar-ho tot millor.

En quant a l´estat de la neu s´ha de dir que en aquesta part del Pirineu Oriental ha caigut aquest cap de setmana més d´UN metre de neu, fent que l´estació tingués un aspecte envejable i fent-nos gaudir d´un descens molt divertit. Recordar que el 20 de desembre va morir un guia a l´estació de Eina per una allau en una zona no balissada, esquieu sempre amb precaució.

Gràcies també al Toni de Matadepera, per deixar-me unes pells a última hora al tenir humides les meves i no enganxar correctament.

Ens veiem a la Traça Catalana el 4 de Gener!


d






més info a http://cursesesquidemuntanya.blogspot.com/

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram Ferran, estàs imparable noi!!! A veure si jo m'acabo de ficar les piles i enguany fem alguna plegats, que tinc moltes ganes

DaniMa

Ferran B. ha dit...

Dani,

El 4 de gener fan la Traça Catalana pugen al Carlit és individual, i el 25 la Traça Muga per equips .... ja parlarem,

Salutacions,

Ferran