7 de maig 2008

Avérole, la Pointe Marie 3313 m i l'Albaron 3637 m


Benvinguts siguin!! Quatre dies seguits de festa... no ens ho pensem dues vegades i ens dirigim als Alps, concretament a la zona de la Vanoise, a la vall d'Avérole! El refugi d'Avérole (2229 m) és on passarem tots els dies, està a només 20-30 min del cotxe (si es pot deixar al final de la pista que no sempre és oberta) i des d'aquí s'obren tres valls amb un munt de possibilitats. El cims més emblemàtics de la zona són l'Albaron amb 3637 m i la pointe du Charbonnel 3752 m.

La Pointe Marie 3313 m

El primer dia ens decidim per un cim fàcil amb un recorregut preciós. Des del refugi ens enfilem cap el coll d'Arnès i des d'allí remuntem la glacera d'Arnès fins arribar al cim. La baixada un regal, la neu pols a dalt i trasformada una mica més avall. Un cim molt recomenable per a iniciació!!

L'Albaron 3637 m

I com no, no podíem marxar de la zona sense aquesta ascenció. El temps ens acompanya i les ganes de fer el cim són immenses. Des del refugi ens dirigim cap el coll de la la Bessanèse i uns 2400 m girem a l'esquerra, després un llarg flanqueig per la Glacera de Colerini, pujada amb fort pendent fins el coll 3471 m (amb neu dura calen els grampons). Des del coll rodegem el cim i encarem la pujada final. Per fer cim cal escalar els últims 30 m (hi ha corda fixa i tres parabolts per assegurar).
El dia ens ha acompanyat i les vistes són esplèndides. De baixada ràpel i tornem pel mateix itinerari. Es podria baixar també per la glacera de Grand Fond que s'agafa des del coll.

Bones traces






Gemma, Gillem, Edu (el responsable de les fotos) i Marina

4 comentaris:

Berta ha dit...

jo sí que vaig "borratxa" de piulades i de mareig.....heu aconseguit entre tots fer-me una enveja....."sana".....jajajajja
així m'agrada, que com a mínim hàgiu aprofitat aquest pont anticiclònic! estaria bé que aquests tres dies que vénen també fossin així, no??? ara ho miro.....a la platja farà mal temps....

edunz ha dit...

grans dies i una molt bonica ascenció compartida!
una abraçada!
edu

miscel·lAnna ha dit...

Jo igual que la Berta: QUINA ENVEJA!!!!(sana)llegint tantes cròniques només es pot agafar això enveja...

Jaume J ha dit...

... ja teniem ganes a aquest cim i ara encara més! gràcies Marina ;)