17 d’abr. 2007

Piulada Travessa del Oberland Bearnés 30/03/2007 al 7/04/2007

Enviat per Rosa S.
Una vegada més aquesta Setmana Santa ens hem dirigit cap a les muntanyes més agrestes i boniques de les que tenim al abast fácilment desde casa nostra.
Mil i un viatjes als Alps i mai ens decepcionen, les seves joves i esbeltes muntanyes, les seves estètiques glaceres i salvatjes séracs. Aquesta travessa es especialment gratificant en cuant a paisatje.
El dissabte avans del día de Rams sortim pel matí cap a Interlaken i arrivem allí al vespre. L'endemá pujem amb tren des de Interlaken fins a la Jungfraujoch (amb transbordaments). Les etapes van ser les següents:
1ª) Prenem el tren a les 7:30 a Interlaken. A les 9:35 som a laJungfraujoch. Sortim de la estació en descens, pujem el cim del Louwitor(3.773), baixem per la glacera Krauzbergfirn. A les 3:20 de la tardearrivem al refugi Hollandiahütte (3.173).
2ª) Hollandiahütte- gelera Abeni Flue - pic Abeni Flue (3.962) - Hollandiahütte - refugi Konkordiahütte (2.850). Alguns ho allarguen amb el pic de Mittaghorn (3.892, a prop del Abeni Flue), que té una estimulant aresta de neu.
3ª) Konkordiahütte- coll de Grünhornlücke (3.280), pic Wysmollen (3.590), refugi Finsteraarhornhütte (3.048).
4ª) Pic de Finsteraarhorn (4.167). El día que més vam disfrutar, i això qu'els altres díes vam disfrutar molt. Té una bonica i juganera aresta de neu i roca. Vam assegurar en dos pasos, la resta es podíe fer a l'ensambleo sense corda. Aquest es un pic esbelt i bonic, i la aresta té varios punts amb grans timbes al costat. ¡Preciós!
5ª) Finsteraarhornhütte- pic Gross Wannenhorn (3.905)- refugi Oberaarjochhütte.6ª) Oberaarjochhütte- coll Vorder Gamilhorn (3.500)- pic Gamilhorn (3.550)-vall de Bächital. Aquest últim descens de uns 2.000 mts. de desnivell és conegut perque sovint es trobe en molt bon estat la neu, una neu dura bentransformada que permet una esquiada fácil, agradable i que no se t'acabe quan millor t'ho estás passant. Finalitzem al poble de Reckingen, on prenem el tren de retorn a Interlaken.
Hi vam ser el equip: Carme S., Xavier M., Frances A., elscompanys de la UEC de Gracia Bernat R., Jordi V., Carles G. i Angèlica, i jo mateixa.
Bones traces i a gaudir del que queda.