24 d’abr. 2007

Piada - Tossal del Molar Gran 2885m, en travessa - 21/04/2007

Enviat per Carles Ll.
Alta Ribagorça i Val d’Aran, 21/04/07

Participants: Joan B., Jordi G., Patxi, Nora, Carles1, Carles2 i Carles3.

+/- 1600m i unes 8 hores en total. Ascens per la vall de Bessiberri i descens per la vall de Conangles. Travessa molt completa, amb molt ambient, sota les crestes dels Bessiberris i amb les muntanyes de l’Aran i les Maladetes a prop. Descens per Conangles que satisfarà els més afamats esquiadors. Apunteu-vos-la per a properes temporades!

Sortim del Refugi de Conangles (Boca Sud del túnel) per la pista de la Vall de Bessiberri (1550m). No calcem els esquis fins al llac 2000m. Seguim en direcció al refugi-bivac metàl·lic a 2200m (confortable i ben cuidat). En aquest punt remuntar una vall definida en direcció NE fins que el circ es tanca sota les crestes rocoses del Molar Gran. Remuntar a mà dreta les pales més dretes cap al Coth dera Canau de Rius. Passar al vessant NE (Val d’Aran) per un punt més a l’esquerra del coll i flanquejar una mica fins trobar les pales que menen al cim.

Descens vessant NE fins a la proximitat de l’Estany tort de Rius. Pells de nou i ascens (40min/ 250 m) cap al coll de Conangles. Ja amb a la vista, descens sostingut i directe fins al fons de la vall (esquiem fins el pont a 1750m). Una estoneta més a peu i som al cotxe.

Bones traces.