25 de gen. 2005

Tuc d'Armeros, gofres, Tuc de Parros inferior - 22 i 23/01/2005

Enviat per Roger Ll.

Tuc d’armeros, 2528m, 22/1/05
+/-1150m
Neu dura, no en falta.
Dia esplèndid, ni un sol núvol, amb el cel ben blau. Enric, Lluís, Aureli, Eli, David, Carles i Roger
Deixem el cotxe a Bagergue, seguim la pista fins la Borda de Lana, ens enfilem cap al Coret de Varradòs deixant el Tuc dera Pincela a l’Oest (cim de pales prometedores que passa directament a engrossir la llista d’objectius pendents), passem per la dreta del Cap dels Malhs dera Tartèra (el cim de l’Eli i l’Aureli) i fem l’aresta del Tuc d’Armeros, alguns amb esquís, d’altres a peu. Tota la baixada és amb neu dura, molt bona a cotes altes, però espatllada per reguerots causats per pluja per sota dels 2000m.
I per la nit... Gofres casolans del xef Lluch a can Lluch, amb sucre glacé, melmelada, nocilla, melmelada i nocilla, sal i sucre, tonyina (David), tonyina amb nocilla (sí, també el David), fuet amb nocilla (exacte, també el David), melmelada amb tonyina (està clar, no? El David)...
Tuc de Parros inferior, 2708m, 23/1/05
+/-950m
Neu dura en perfecte estat fins l’inferior. El cim de Parros Superior està pelat degut al vent.
Molt bon dia fins a mig matí, ennuvolant-se quan arribem al cim i durant el descens.
Aureli, Eli, David, Carles i Roger
Deixem el cotxe al pk de Beret, descens de 75m seguint la pista que baixa al costat de la Noguera Pallaresa fins la Cabana de Parros, on girem cap a l’Oest pel bosc de Parros i el barranc de Parros, que seguim fins uns 2200m. Tirem cap al Nord per arribar amb esquís al Tuc de Parros (inferior, 2708). Decidim no arribar-nos al Tuc de Parros superior (2727), ja que està ben peladet degut a la ventada).
I la baixada... bona... molt bona... boníssima... una neu dureta que semblava que els de Baquèira ens haguessin preparat especialment per nosaltres. Si fins i tot semblava que sabés esquiar!
I, tornant, com no, brasa al portal dels pirineus.
Aviat, les fotos a cegesquí.