27 d’abr. 2004

Piada Travessa Núria Ull de Ter - 24 i 25/04/2004

Enviat per Roger Ll.

Dia 24/4. Núria - Ull de Ter
Neu: primavera, primavera. Fins a 200cm.
Temps: sol.
Desnivell: +1020/-750
Qui: Ramon, Aureli i Roger.
Sortim de Núria cap a les 8:30 després d'agafar el 1er cremallera de Queralbs (7:45). Ens enfilem seguint el torrent del Noucreus fins al coll del Noucreus, i fem el Pic de la Fossa del Gegant (2801). A partir d'aquí, encara amb les pells posades baixem al coll de Carançà, pugem fins al coll de la Vaca i arribem al coll de Tirapits, on ens treiem les pells per fer un petit descens(neu primavera) que cal fer abans d'arribar al coll de la Marrana, altre cop posant pells i ascens.
El descens fins al refugi d'Ull de Ter, amb neu primavera, primavera. Fem mitja pensió al refugi. Menú: Ous al plat, xai a la planxa, vinillo peleón i flam.
Dia 25/4. Ull de Ter - Núria.
Neu: dura-primavera. Fins a 200cm.
Temps: sol.
Desnivell: +1360/-1630
Neu: Dura - primavera
Qui: Ramon, Aureli i Roger
Esmorzem llet condensada amb cafè o xocolata, pa amb mantega i melmalada, i unes galetes. Abans de les 6:30 ja estem foquejant, i a les 8:15 hem fet el cim de Bastiments. La neu dura ens ha fet posar les ganivetes per arribar al coll de la Marrana, però no han calgut per fer l'última pala del cim. Bon descens fins al refugi de Coma de Vaca pel Freser. Després de descansar una estoneta al sol, a les 10:00 comencem a pujar per la coma de Vaca. Falta una mica de neu i passem per algun tros amb herba i pedra, fins que enfilem la pala nord cap al coll de Torreneules, per atacar finalment el Torreneules, fent un últim tros per la carena (12:00).
Descens fins al coll de Torreneules, "flanqueig" per la coma del Gispet i flanqueig que es fa molt dur per la coma del Clot. Saltem de vall entre el Pic de l'Àliga i el Pic de la Pala, i fem l'últim descens (13:45) fins a Núria :_)
Agafem el cremallera d'1/4 de 3 i cap a les 3 ja ens aturem a "La Corba": escalivada, empedrat, pollastre, conill i peus de porc a la brasa amb patates fregides, i el vinet. I de postres, pastís de crema, d'aranyons i nata amb nous (entre els 3, eh?!)
Gran cap de setmana d'esquí.