14 d’abr. 2004

Piada - Pic de Cibollés 2749m - 8/4/2004

Enviat per Roger Ll.

- Desnivell: +850/-850
- Neu: humida a 2.000m, crosta a 2.400m, pols/dura a 2.700m. Cares sud pelades,cares nord molt carregades.- Meteo: marrons a Maladeta, Posets, Perdiguero... solet a Cerler, Gallinero, Cibollés, tapant-se cap al migdia.
- Temps: 2-3 horetes d'ascens / massa poc temps de descens
- El grup: Ricard i Roger.
- Traça:

Després de dormir al refu del camping Ixeia, seguim amb la tònica del cap de setmana anterior (veure piada Pilarín) de dubtes i més dubtes. Quan ja hem canviat d'opinió unes quantes vegades i després d'haver tornat al refu per recuperar la càmara del Ricard, decidim fugir de les boires del Nord i intentar fer algun cimet fàcil que ens asseguri una bona esquiada en un dia sense complicacions, que serveixi d'escalfament per als propers dies: Pico Gallinero.

Deixem el cotxe a l'aparcament de l'estació de Cerler i ens enfilem pistes amuntmentres arriben els primers cotxes dels esquiadors. A mesura que anem pujant, la vista sobre la Maladeta i els seus núvols ens confirma que hem triat l'opció adequada. L'ascens és senzill fins al coll, on decidim desviar-nos de l'objectiu inicial per dirigir-nos cap al cim a l'Est del Gallinero, el Cibollés, que ofereix una pala prometedora allunyada de les pistes de Cerler.

El descens, com era d'esperar, comença molt bé a la primera pala del cim (neu pols-dura), però a mesura que baixem empitjora, passant a crosta i acabant en humida (massa humida).

I per acabar el dia, buti a la Pizzeria de Benasc i pintes a l'irlandès mentres esperem que se'ns afegeixin els reforços per fer la travessa per Posets.