1 de maig 2022

Qüenca (2.639 m) Pallars Sobirà 

Haviem previst  anar a Lo Tèsol però les condicions de la neu ens han fet canviar d'objectiu.

Sortim d'Esterri d'Àneu a les 7h i agafant la pista de les bordes de Lapre (a l'esquerra de la carretera entre Isil i Alós d'Isil) arribem a la cota 1.570m on deixem el cotxe i comencem a caminar. Cal dir que la pista no està en molt bones condicions. 

Trobem la neu continua a la cota 1.950 m. i sense més dificultats que la qualitat de la neu més que humida (podrida) arribem al cim per una gran pala una mica dreta al final però àmplia. 

El descens, per oblidar.

                                        Arribada al cim de Qüenca


                                       El Qüenca a l'esquerra i el Moredo, desde Esterri

                                       

                                       Els tres participants al cim

Tot i la mala neu i els 400 m. de desnivell fets amb els esquís a l'esquena, ens emportem una boníssima impressió d'aquest cim poc conegut i del seu germà Moredo. Hi tornarem en millors condicions.

Desnivell: +- 1.064 m. 11,1 km. 

Dificultat: ** F+ S2

Cesc, Ignasi i Núria, 30 d'abril del 2022

  

 



6 comentaris:

Jaume J ha dit...

Convertirem aquest cim en un clàssic! Ganes d'anar-hi... les condicions de vegades és el de menys!

Núria ha dit...

Gràcies Cesc per la sortida!. M'ha agradat la zona d'Isil i marxo amb moltes ganes de tornar-hi per anar al Moredo i també quedarà pendent el Tèsol (ara ja ben identificat i localitzat). I veure si provo la teva recepta de pasta ;-)

Anònim ha dit...

Doncs quan hi tornis avísa’m que jo també vinc
En quan a la pasta, millora amb una mica d’all i un parell de fulles de llorer

Anònim ha dit...

Cert, per mi l’important va ser descobrir aquest parell de cims, el Qüenca i el Moredo, tan a l’abast i molt esquiables en condicions normals.

Berta ha dit...

Aquest hivern vam tenir la sort d'anar-hi i em va encantar! I la Roca blanca de Moredo va venir al cap d'uns mesos....és que són brutals! Tot i així, pel que fa a la pista....diria que està prohibit l'accés en cotxe. Nosaltres els dos cims els vam fer des del poble d'Alós d'Isil....amb un inici "divertit" que sembla que has de sortejar obstacles anticossos :)

Núria ha dit...

Berta, veient la teva indicació a la piulada, quan vam decidir anar cap a la zona i sabent que la neu estaria a cota alta, vam trucar a un taxi d'Esterri a veure si ens hi pujaria. Ens va dir que podria arribar fins a l'Obaga de Moredo (més amunt deia que estava pitjor) però que amb el nostre cotxe, si era una mica alt, també hi podriem pujar ... així que amb el comentari del taxista ens vam "agafar" l'autorització per passar. Vam arribar fins a 1.600m (ens feia por que la pista es compliqués) però haguessim pogut pujar bé fins a 1.800m. Efectivament hi diu només vehicles autoritzats.