10 de maig 2022

Aneto (3404m)

Després d’una setmana amb dubtes per la meteo de diumenge, ens apropem dissabte a la Renclusa

7 DE Maig 2022. La besurta - Refugi de la renclusa

Sortim dissabte al matí amb la calma. La pista fins la Besurta sembla que está oberta i sense neu, així que ho tenim fácil!

Dinem a les taules de la Besurta i enfilem fins el refugi. Podem calçar esquís a 15min de la Besurta. El refugi ple a vessar com és habitual a la primavera. El soroll al menjador sopant es brutal, però ja se sap…

 


8 DE Maig 2022. Refugi de la renclusa – Aneto (3404m) – Aigualluts – la Besurta


A les 5:30 ens llevem per esmorzar! ja fa estona que diferents grups s’han llevat i fan via..

Acabem sortint a les 7am del refugi i enfilem la pujada amb neu dura i ganivetes cap els Portillons.. El dia de moment està rarot amb nuvols que s’apropen als cims, però a mesura que pugem la boira ens envolta i alguns flocs de neu comencen a caure.


Arribem al Portillon Superior i només es veu a 10 metres.. alguns dubtem si avui serà el dia.. altres grups aborten i tornen pel cami de pujada.

Enfilem la glacera de l’Aneto amb la mateixa visibilitat i amb fred, però això ens ajuda a anar per feina i anar tirant, tenim fe de que el día canviarà!!!!!

Seguim foquejant fins al punt que gairabé ens pasem el Collado de Corones i ens plantem en la pala propera a l’Aneto. Allà ens creuem -ells ja baixen- amb vells coneguts de cegesqui: Montse, Carles,.. I més amunt en Jordi G. Tots hem confluit en el sostre pirinenc!

 

Arribem a l'avantcim i veiem el Pas de Mahoma ple de gent, cordades, i ràfagues fortes de vent, .. provem de ficar-nos però la cordada ens barra el pas.. 
Decidim baixar,.. a més just llavors s’obre el cel, i veiem per 1er cop el pastís de neu sota nostre!!!!! Quin regal !!!!!!!!!


Mengem algo i ens llancem capavall.. Neu pols i 1400m de baixada trepidant.. Dies com aquest són els creen afició!


Just abans d’arribar a la vall de Barrancs, cota 2400m, un helicòpter recull un accidentat, just on la neu començava a canviar i està més humida.. 

Arribats a Aigualluts amb esquís als peus, gaudim d’una estona de relax abans d’enfilar a peu cap a la Besurta per completar la circular.

Arribem als cotxes amb cares de felicitat i ho celebrem a Benasque amb birres artesanes i braves picants!

Hem sigut: Lorena, Héctor, Toni, Nuria i Carles

Bones traces primaverals!

PD: La temporada ha acabat??? 😉

1 comentari:

Rosa Salas ha dit...

Enhorabòna per tan bòna esquiada i per haver fet un cim que es un dels gran senyors del Pirineu i del que l'ascensió mai resulte insípida