24 d’abr. 2022

Primavera a Serre Chevalier

Estada a Serre Chevalier, als límits dels Ecrins i el massís de Cerces. 14-19 d'abril

Serre Chevalier és la vall que connecta Briançon amb el coll de Lautaret i que dona nom al gran complexe d'esquí. Ens hem allotjat al nucli La Salle les Alpes, a peu de pistes i amb bona comunicació per accedir a les diverses zones per fer esquí de muntanya.

Hem destinat un dia a fer esquí de pista per practicar l'esquí de neu pastosa,vaja més difícil que un fora pista al Pirineu.

16 d'abril: Grand Charvia 2648m +700m F/S2 (S3 si es baixa per l'itinerari de pujada)

Ens desplacem a l'estació de Montgenevre fins el punt de sortida ubicat una mica més enllà del pas fronterer amb Itàlia, al costat d'un remuntador. L'itinerari de pujada només coincideix amb les pistes uns 200 metres a l'inici i 100 metres al final abans d'arribar al cim.

La ruta segueix la riera de la Doire en direcció al Colleto Verde, cal fer atenció al tram entre les cotes 2000 i 2200m, dret i exposat a les purgues. Superat aquest tram s'obre una ampla vall que porta al Colleto Verde (a l'esquerra) i al nostre coll que coincideix amb la part alta de les pistes d'esquí. Superem el remuntador i enfilem una canal fàcil (100m) amb els esquís als peus fins un collet entre roques. Aquí ja es tot pendent suau fins el cim, descalcem esquís a 100m del cim.

El descens es pot fer per les pistes (recomanable tal com estava la neu i les condicions a cota baixa)


17 d'abril: Col de Laurichard 2680m +700m F/S2

Pugem al mític coll de Lautaret (ja conegut per tots nosaltres...) i decidim fer un itinerari orientat a nord, juntament amb un centenar més de persones que havien tingut la mateixa idea...

Des del darrer aparcament ubicat a l'altra banda del coll en direcció Grenoble enfilem l'ampla vall, passant per sota del Pic oest de Combeynot i el pic Negre de Combeynot. El tram final redreça una mica i la dificultat és la quantitat de traces que hi trobem. Des del coll grans vistes a la Barre des Ecrins, la Grande Ruine i la Meije.

El descens el fem ràpidament aprofitant que la neu es manté endurida fins gairebé el darrer tram.


18 d'abril: Monte Sises 2658m +700m F/S2

Conduïm una mica més enllà d'Itàlia fins a l'estació de Sestrieres, que ja està tancada i aparquem just al final del poble. El Monte Sises és un dels primers indrets on es va practicar l'esquí els anys 30 del segle XX, amb una primera instal.lació d'un telefèric del qual avui només queda l'edifici del cim.

La pujada és fa plàcida per les pistes, fins el tram final, que la neu gelada aconsella no pujar directes per la pala i fer-ho per les pistes laterals. 

Boniques vistes dels entorns del massís de Cerces

Hi hem estat el Koki, Còncep, Mariona i Ricard.
 
Bones traces !!

1 comentari:

Berta ha dit...

Que xulo!!!! És una zona amb moltes possibilitats! Ganes de tornar-hi :)