9 d’abr. 2022

Des de Núria al Coll de Noucreus 2.795m, 9/04/2022

Pocs colls tenen sabor a cim com aquest!

Les darreres fredorades han deixat ben innivada la Vall de Núria, tot i que la neu ja recula a les solanes. De fet, mirant la webcam, no sembla pas que hi hagi condicions, però tant els torrents de l'embut com el de Noucreus/Noufonts permeten sortir amb esquís als peus des del Santuari, i per sobre de 2.200-2.300m tot és ben blanc (m'ha semblat molt útil la informació de servei de FGC, amb bons detalls de les condicions del mantell).

El cremallera t'hi puja amb un ritme que ja et porta a la contemplació i fa la transició, de la terra baixa a les neus, més amable.

Dia ben hivernal a primera hora amb fred, vent, neu dura... poca gent, i plàcid i primaveral a migdia que ens ha regalat una esquiada en neu crema fantàstica.

Ens acostem als Pics de Noucreus i de la Fossa del Gegant, pero el coll és avui la nostra fita, amb un ambient, vistes i records d'altres Noucreus, tots amb bon sabor (així també va ser a la primera piulada d'aquest bloc, al febrer del '95, amb més gel i menys neu que avui, però les mateixes bones sensacions!)

Núria - Coll de Noucreus 2.795m; +/-830m, 9,5km; 4h; F, *, S2.

Bones traces!!!

Joana, Bernat i Jaume

2 comentaris:

Ricard Martínez ha dit...

Núria és esquí de muntanya de luxe !! i a l'abril encara més !! Felicitats !!

Berta ha dit...

Triomfada!!! Enhorabona :)