1 de des. 2019

Pic d'Augas 2213m i 2289m 30/11/2019


Aquest cim és un fàcil vell conegut, per dies "raros" de boira o nevada... o per massa vent com avui en cotes més altes.

Pic d'Augas 2213m i altres puntes
+/-750m; F, S2*; 7km

Itinerari: el punt d'inici és a l'antiga duana francesa del Tunel de Bielsa, a 1550m. Cal creuar el riu (pont) i remuntar el prat uns 80m per superar per sobre un ressalt rocó (avui hem calçat esquís al capdemunt d'aquest ressalt). Aquí s'enllaça amb una pista forestal que creua el bosc cap a l'est fins la primera gran clariana. Es remunta per un pendent suau i constant durant 500m. A mig pendent hi ha la Cabane de Prat (1820m) amb taula per 6 i llar de foc però sense lliteres. Al cim s'arriba esquís als peus i és la punta més baixa de la cresta de Moudang, que baixa del Pic de Cuneille.

La neu justeja a peu de cotxe, però a1600m, sobre el ressalt rocós, ja es poden posar esquís. Neu vellota, humida a la part baixa i més dura amunt, en un dia de vents forts d'oest i sud-oest preludi d'un front que ens porta neu per l'endemà!



Referències:
- IGN 1748ET Néouvielle
- itinerari 42 del llibre "52 balades à skis dans les Pyrénées Centrales", de François Laurens (Editions Didier Richard).
- itinerari 40 del llibre "Ski de randonnée dans les Hautes-Pyrénées - Vol. 2", de Frédéric Cabot (RANDO éditions ).

Bones traces!
Marta i Jaume

3 comentaris:

Ricard Martínez ha dit...

Volareeeee, ohhh ohhhh

Eli ha dit...

quina joguina!!! el dron, no la neu ;-))

abraçades

Carles Lluch ha dit...

Com és que has trigat tant! ;-)
Tan de bo no calguin efectes especials per emblanquir la muntanya.